Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v) > Allah’ın Rasûlü:"Kardeşlerimi Ne Zaman Göreceğim..."
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Allah’ın Rasûlü:"Kardeşlerimi Ne Zaman Göreceğim..."
Cevaplar 0
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 87
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Allah’ın Rasûlü:"Kardeşlerimi Ne Zaman Göreceğim..."  (Okunma Sayısı 87 defa)
08 Mart 2008, 00:10:21
koca_türk
Ziyaretçi
« : 08 Mart 2008, 00:10:21 »

Ebû Hureyre’den rivâyet edildiğine göre Peygamber Efendimiz bir gün:

“– Benden sonra öyle kimseler gelecektir ki, «Keşke Peygamberi görseydik de, bugün sahip olduğumuz mal, servet ve çoluk çocuğumuz olmasaydı…» diye hasret çekerler!..”

Ebû Ya’la rivâyeti tamamlar:

Allah’ın Rasûlü:

“– Kardeşlerimi ne zaman göreceğim diye içini çekti. Çevresindekiler:

“– Ey Allah’ın Rasûlü!.. Senin kardeşlerin biz değil miyiz?”

O ise:

“– Sizler benim ashâbımsınız!.. Kardeşlerim ise sonra gelecekler!.. Bana, görmeden iman edecekler!..” buyurdu.

Yine Ebû Hüreyre -radıyallâhu anh-’dan rivâyet edildiğine göre, birgün Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, ashâbıyla birlikte kabristana gitti ve:

“Allâh’ın selâmı üzerinize olsun ey mü’minler diyârının sâkinleri! İnşâallâh birgün biz de size katılacağız. Kardeşlerimizi görmeyi çok isterdim. Onları ne kadar da özledim!” buyurdu.

Ashâb-ı kirâm:

“– Biz Sen’in kardeşlerin değil miyiz, yâ Rasûlallâh?” dediler.

Rasûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:

“– Sizler benim ashâbımsınız, kardeşlerimiz ise henüz gelmemiş olanlardır.” buyurdular.

Bunun üzerine ashâb:

“– Ümmetinden henüz gelmemiş olanları nasıl tanıyacaksın, ey Allâh’ın Rasûlü?” dediler.

Peygamber Efendimiz -aleyhissalâtü vesselâm-:

“– Bir adamın alnı ve ayakları ak olan bir atı olduğunu düşünün. Adam bu atını hepsi de simsiyah olan bir at sürüsü içinde bulamaz mı?” diye sordu.

Sahâbe:

“– Evet, bulur, ey Allâh’ın Rasûlü!” dediler.

Bunun üzerine Rasûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu:

“– İşte onlar da abdestten dolayı yüzleri nurlu, el ve ayakları parlak olarak gelecekler.Ben önceden gidip havuzumun başında ikram etmek için onları bekleyeceğim. Dikkat edin! Birtakım kimseler yabancı devenin sürüden kovulup uzaklaştırıldığı gibi benim havuzumdan kovulacaklar. Ben onlara «Gelin buraya» diye nidâ edeceğim. Bana:

«– Onlar senden sonra hâllerini değiştirdiler, (Sen’in Sünnet’ini tâkip etmeyip başka yollara saptılar, büyük günahlar işlediler.)» denilecek.

Bunun üzerine ben de:

«– Uzak olsunlar, uzak olsunlar» diyeceğim.” (Müslim, Tahâret, 39)

Diğer bir rivâyette de şöyle buyurdu:

“Bana denilecek ki:

«– Sen onların Sen’den sonra neler yaptığını bilmiyorsun!» Ben de:

«– Benden sonra (istikâmet ve hâllerini) değiştirenler uzak olsunlar, uzak olsunlar !» diyeceğim.” (Müslim, Fedâil, 26)
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: