Abi bak bunlar neden oluyor biliyormusun ?
Ben senin kadar olmasa da uzun zamandır net kullanıcıyım.Sanal alemde girmediğim forum kalmadı nerdeyse.
Bu sadece Klasfrm için geçerli değil.Genelde bütün forum sitelerinde üyeler tanımadıkları diğer üyelere karşı olumsuz yaklaşırlar.Burdan bana nasıl olumsuz yaklaşıldığını hissediyorum ve anlıyorum . Biliyorum ki karşımda ki beni tanımıyor.Yazdıklarımda cümlenin özü yerine sadece cümleyi eleştiriyor.Ben bunlara alışığım yani birine yorum yaparken yaptığı hataya değil cümlenin ifade etmek istediği hatasına bakarım.
Burda yaklaşık bütün üyeler birbirini tanıyor.Yarın yeni bir üye kaydolsa ve mesaj yazmaya başlasa eminim eski üyeler ilk başta onlara da negatif yaklaşacaklar.( Şimdi bu cümlemden birisi eski-yeni üye tartışması cıkarırsa hiç şaşmam )
Birde insan psikolojisinde üstün olmak tabiri vardır.Her üye kendini diğer üyeden daha zeki hisseder ve ondan üstün olduğunu daha cok bilgiye sahip olduğunu hisseder.Şimdi diyeceksiniz ki ben de öyle bir şey yok ALLAH a şükür. HAYIR insan kendisinden bile saklasa bu insanın iç güdüleri ile ilgilidir.
En güzel örnek : Foruma yeni üye olan ve user yada rütbesi olmayan bir üye her zaman kendini ezik gibi hisseder ve diğer üyelere kendini ispatlamak için uğraşır didinir durur.
Bu hep böyledir ve değiştirilmez heryerde bu kural geçerlidir.
Gelelim bizim sorunumuza burdaki kimse beni tanımıyor bilmiyor hakeza bende burdaki çoğu insanı tanımıyom ve yazdıklarımda ya da başkalarının yazdıklarında içgüdüsel olarak negatif düşünüyom.
Ben burda birisine herhangi bir konuda içimden gelerek samimi bir şekildeee YÜRÜ BEEEEEEE HELALLL desem hemen arkamda ki üye dalga geçtiğimi sanır. Halbuki bilmez ki ben bunu sadece gerçekten beğendiğim ilgimi çeken insanlara yazarım ...
Anladığım kadarıyla klasfrm de tek sorun insanların birbirini tanımaması ... Emin olun tanısa ve karşıdaki anlasa burası çok daha eğlenceli olur.
Gelelim şu iğneleme olayına... Bunu defalarca Sİte admini ne söyledim muhalefet olan yer her zaman ilgi çeker insanı hep oraya sürükler.
Ben burda klasfrm görüşüne zıt bir topic açsam bütün üyeler şiddetle konuya eğilir ve tartışma çıkar.Tartışmanın çıkış kötü EVET.Ama bu forumu hareketlendirir.İnsan kendisine
- Ben bu konu da sunu söylemiştim bakalım ne yorum yapmışlar diyerek ateşlenir ve günde 10 dk ayırdığı foruma 30 dk ayırır.
En güzel örnek bakınız bu konu ! Bu konuda birbirimize verdiğimiz cevapların yazılış tarihleri birbirine yakındır çünkü hem ben hem karşı taraf tetikte o yazdığı an ben yazacam biliyorum :)
Tanışma konusuna gelince ukalalık kabul edilmezse bir kaç fikrim var ( edersenizde edin canım aaaaaaa :) )
Burda ben bir kaç kişi dışında hatta senin dışında ( ömer abi ) kimseyi tanımıyorum . O zaman ilk önerim:
- Sitenin anasayfasına xat tarzı yada benzeri online chat kurabilirsin. ( Bu sistem foruma ilgiyi azaltacaktır ama kısa süreliğine kurarsın )
- Sohbet bölümünde tanışma faslı var ama her sitede oldugu gibi klasik vb .. saçma seyler yazıyor.
O bölüme güzel bir oyun açıyorum.( Daha Doğrusu adını oyun koyuyorumki kimse alınmasın üzülmesin )
Oyunda herkez bir diğer üye hakkında bilgi edincek soru soracak ya da onun hakkında öğrenmek istediklerini merak ettiklerini yazacak . Böylece diğer üyeler o üyeyi tanıtmaya çalışacak ( ben kötü tanıtırım

)
Üye de kendini burda tanıtmaya çalışacak. Sizin yaptığınız ayın üyesi müyesi var ama pek gözüm tutmadı :)
Ben şu an klasfrm den daha kalabalık ve aktif 3-5 tane forumda zaten görevim var ( ukalalık mı sayacaksınız sayın :) ) ama ben her fırsatta klasfrm ye bir seyler kazandırmaya çalışıyorum...
Bu yüzden 2. önerimi ben açıyorum ...Diğer xat artık site adminim düşünsün
SAYGILARIMLA ....