|
Üye Grubu : Yeni Üye
Yas : 18
Kayit Tarihi : 01 Temmuz 2007, 20:58:10
Mesaj Sayisi : 7
Konu Sayisi : 2
Üye No : 418
Rep Gücü : Rap 0
|
 |
« : 03 Temmuz 2007, 12:17:52 » |
|
BEYTULLAH'TA BEN...
Bir sancak altinda kaç milyon insan Ne tenleri benzer, ne dilde lisan Olmuslar tek yürek, tek bedende can Insanligi gördüm Beytullah'ta ben...
Yedi bagin gülü ayni destede Yetmis iki millet ayni listede Kaç milyon amin der ayni bestede Tevhidle hasr-oldum Beytullah'ta ben...
Sinelerde alev, ne kül ne duman Dillerde bir soru: vuslat ne zaman? Cehennem söndürür böylesi iman Ask ne imis gördüm Beytullah'ta ben...
Okyanuslar asmis gelmis nicesi Aç, susuz, uykusuz gündüz gecesi Her nefes dilinde Kur'an hecesi Sevdalilar gördüm Beytullah'ta ben...
Rabb'in o davetli misafirleri Doldurmus Mekke'de her karis yeri Dillerinde dinmez Lebbeyk sesleri Ars'a yollar gördüm Beytullah'ta ben...
Bir damla misali kapilmis sele Zengin fakir, pasa-nefer elele Yanyana secdede sultan ve köle Mahserle tanistim Beytullah'ta ben...
Kimi görmez gözü elinde asa Lakin kalp gözünü açmis devasa Yüzünde tebessüm, ne gam ne tasa Döner durur gördüm Beytullah'ta ben...
Kimi ayaginda yarim çarigi Kaç yerinden kanar topuk yarigi Megerse kefenmis basta sarigi Ne aşıklar gördüm Beytullah'ta ben...
Baktim sofrasinda nice melekler Bir tas zemzem suyu kuru ekmekler Gözleri Kabe'de iftari bekler Tokluguma yandim Beytullah'ta ben...
Kimi bahardadir görmemis yazi Kiminin geçiyor Mavla'ya nazi Kilinir Kabe'de veda namazi Imrendim, el açtim Beytullah'ta ben...
Kiminde kalmamis derman bacakta Iki büklüm yürür, gitmez kucakta Erimis kaybolmus Canab-i Hakk'ta Pervaneler gördüm Beytullah'ta ben...
O kambur sirtinda eski torbasi Torbasinda sanki cennet urbasi Hele bir kiyamda var ki durmasi Göz göz oldum, dogdum Beytullah'ta ben...
Hacerül-Esvedde adin yazdiran Rükn-i Yemanide gönül gezdiren Iman pençesinde nefsi ezdiren Ne veliler gördüm Beytullah'ta ben...
Unutmus dünyanin vefa derdini Yikmis kalbindeki riya bendini Öyle teslim etmis Hakk'a kendini Canda canan gördün Beytullah'ta ben...
Bir sevda seli var Safa Merve'de Damlalar köpürmüs, vecde girmede Nice peygamberler, nice zirvede Durup bakar gördüm Beytullah'ta ben...
Ibrahim makami sultan sofrasi Sunulur herkese bir Kevser tasi Bir Cennet söleni perde arkasi Ne sahneler gördüm Beytullah'ta ben...
Melekler almislar sölenden payi Sarmislar Kâbe'de bütün semayi Kalem anlatmaz bu ictimayi Aciz bir kul oldum Beytullah'ta ben...
Kaç yerden açilmis gökte kapilar Ardinda saraylar, zümrüt yapilar Vadeleri sonsuz nice tapular Elden ele gördüm Beytullah'ta ben...
Durdum da tavafi seyrettim hayran Gördüm,bir kâinat misali devran Hangisi melektir, hangisi insan Sasirdim çok zaman Beytullah'ta ben...
Bir sagnak misali selam yagmuru Kimi sirıl sıklam, kimi kup kuru Ihlas atesinde nice hamuru Pisiyorken gördüm Beytullah'ta ben...
Yas desem yas degil gözlerimden akan Bir sel ki günahlar bendini yikan Kabe göklerinden semaya çikan Merdivenler gördüm Beytullah'ta ben...
Daglar taslar vecde gelmis kavrulur Kum tanesi Allah diye savrulur Göz nereye baksa Rahman'i bulur Ne zikirler duydum Beytullah'ta ben...
Ter döktüm susadim nefsimden yana Baskasi bir lezzet vermedi bana Dediler: bu zemzem sifadir cana Içtim kana kana Beytullah'ta ben...
Mescid-i Haram'da dokuz minare Diyor ki: bendedir gaflete çare! Bir günde bes kere yürek bin pare Ezanlar dinledim Beytullah'ta ben...
Bir mana sarayi Mescid-i Haram O ne ince nakis, ince ihtisam! Her kalbe Muhammed aleyhisselam Bin taht kurmus gördüm Beytullah'ta ben...
Bir zaman derdim ki: "Ya Rabbi, neden Bir daha istiyor bir kere giden?" Meger bilmezmis insan gitmeden Aldim cevabini Beytullah'ta ben...
Gördüm ki, bu dünya bir oyalama Halime bakipta mutluyum sanma! Bedenim Kâbe'den uzak ammâ Gönlümü biraktim Beytullah'ta ben...
Cengiz NUMANOĞLU Allah razı olsun hocam
|