Klas En Klas Forum Sitesi
05 Temmuz 2008, 13:50:43
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
GoogleTagged
Giriş Yap
>
İslam ve İnsan
>
İslam ve İnsan
>
Cennet ve Cehennem
>
cehhennem!!!
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Bu Konuyu Gönder
|
Yazdır
Gönderen
Konu: cehhennem!!! (Okunma Sayısı 81 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bLue_Funk
Üye Grubu :
Klas Dostu
dünyadan
Konu Sayısı :
7
Üye No :
164
Rep Gücü :
Rap 0
cehhennem!!!
«
:
13 Nisan 2007, 12:09:40 »
Bakara / 206. Ona: "Allah'tan kork!" dendiği zaman da kendisini onuru (gururu) günah işlemeye sevkeder. Cehennem de onun hakkından gelir. O ne kötü yıkılıp gidin! Bana bir şey söylemeyin!" diyecek" (Mü'minûn 108). Resûlullah devamla dedi ki: "Bu cevap üzerine, cehennem ehli her çeşit hayırdan ümidlerini keserler; hıçkırmaya, nedâmet etmeye, dövünüp yırtınmaya başlarlar."
* Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cehennemliklerin tepelerine kaynar su dökülür. Bu su, vücudlarının içine nüfuz eder, öyle ki karınlarına kadar ulaşır; içlerinde ne var ne yok, söker atar ve ayaklarını delip geçer. Bu hâdise "Bununla karınlarının içinde ne varsa hepsi ve derileri eritilecektir" (Hacc 20) ayetinde zikri geçen eritme (es-Sahru) hâdisesidir. Sonra (eriyen cesedleri) eski haline iade edilir."
* Yine Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kâfirin cehennemdeki bir azı dişi Uhud dağı kadardır. Derisinin kalınlığı da üç gecelik yol mesafesidir."
* İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kâfir, bir iki fersah uzunluğundaki dilini Kıyamet günü yerde sürür, (Mevkıf'te) insanlar onun üzerine basarlar."
* Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kıyamet günü ilk çağrılacak olan, Hz. Âdem'dir. Hak Teâla Hazretleri: "Ey Âdem!" der. Hz. Âdem: "Buyur ey Rabbim, emrindeyim!" der. Rabb Teâla: "Zürriyyetinden cehenneme girecekleri ayır!" emreder. Âdem: "Ey Rabbim ne miktarını ayırayım?" diye sorar. Rabb Teâla: "Her yüzden doksandokuzunu!" ferman buyurur." (Ashab bu esnada atılıp): "Ey Allah'ın Resûlü! Bizden geriye ne kaldı?" derler. Aleyhissalâtu vesselâm: "Benim ümmetim, diğer ümmetler yanında siyah öküzün başındaki beyaz tüy gibi (az)dır!" buyurdular."
* Yine Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Hz. İbrahim aleyhisselâm, Kıyamet günü, babası Azer'i (yüzü) üzerinde bir siyahlık ve toz toprak olduğu halde görür. Babasına: "Ben sana dünyada iken, "Bana, âsi olma!" demedim mi?" der. Babası ona: "İşte bugün ben artık sana âsi olmayacağım!" der. Bunun üzerine İbrahim aleyhisselâm: "Ey Rabbim! Sen yeniden diriltilme gününde beni rüsvay etmeyeceğini vaadetmiştin. Rahmetten uzak babamın halinden daha rüsvay edici başka ne var?" diye yakarır. Allah Teâla Hazretleri: "Ben cenneti kâfirlere haram kıldım!" cevabında bulunur. Sonra şöyle nida edilir: "Ey İbrahim, ayaklarının altında ne var, biliyor musun?" İbrahim yere bakar ve kana bulanmış bir sırtlan görür. Derhal ayaklarından tutulup ateşe atılır. (İşte bu, İbrahim'in babasıdır, o çirkin surete sokulmuştur)."
* Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah Teâla Hazretleri cenneti yarattığı zaman Cibril aleyhisselâm'a: "Git ona bir bak!" buyurdular. O da gidip cennete baktı ve: "(Ey Rabbim!) Senin izzetine yemin olsun, onu işitip de ona girmeyen kalmayacak, herkes ona girecek!" dedi. (Allah Teâla Hazretleri) cennetin etrafını mekruhlarla çevirdi. Sonra: "Hele git ona bir daha bak!" buyurdu. Cebrail gidip ona bir daha baktı. Sonra da: "Korkarım, ona hiç kimse girmeyecek!" dedi. Cehennemi yaratınca, Cebrail'e: "Git, bir de şuna bak!" buyurdu. O da gidip ona baktı ve: "İzzetine yemin olsun, işitenlerden kimse ona girmeyecektir!" dedi. Allah Teâla hazretleri de onun etrafını şehvetlerle kuşattı. Sonra da: "Git ona bir kere daha bak!" dedi. O da gidip ona baktı. Döndüğü zaman: "İzzetine yemin olsun, tek kişi kalmayıp herkesin ona gireceğinden korkuyorum!" dedi."
* Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cennetin etrafı mekârihle (nefsin hoşlanmadığı şeylerle) sarılmıştır. Cehennemin etrafın da şehevi (nefsin arzuladığı, cazip) şeylerle sarılmıştır."
* Yine Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cehennem, içerisine âsiler atıldıkça: "Daha var mı?" demekten geri durmaz. Bu hal, Rabbu'l-İzze'nin cehennemin üzerine ayağını koyup, iki yakasını dürüp birleştirmesine kadar devam eder. İşte o zaman cehennem: "Yeter, yeter. İzzet ve keremine yemin olsun yeter!" der. Cennette fazlalık devam eder. Allah, ona mahsus yeni bir halk yaratır ve bunları cennetin fazla kısmına yerleştirir."
* Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cennet ve cehennem, aralarında (ihtilaf ederek Allah nezdinde) dâvâ açtılar. Cehennem: "Ben, mütekebbirler (dünyada büyüklük taslayanlar) ve mütecebbirler (zorbalık yapanlar) için tercih edildim!" diye övündü. Cennet de: "(Ey Rabbim!) Bana niçin sadece zayıflar ve (insanlar nazarında) düşük olanlar, (hakir görülenler) girer?" dedi. Allah Teâla Hazretleri önce cennete hitap etti: "Sen benim rahmetimsin. Kullarımdan dilediklerime rahmetimi seninle ulaştıracağım!" Sonra da cehenneme hitap etti: "Sen de benim azabımsın. Kullarımdan dilediğimi seninle azablandıracağım!" (Her ikisine yönelerek): "İkiniz(in de vazifesi var! İkiniz de) dolacaksınız!" buyurdu. Ancak cehennem, bir türlü dolmak bilmedi. Allah Teâla da ayağını üzerine bastı. Derken cehennem: "Yeter! Yeter!" diye inledi. Bu suretle dolmuş olan cehennemin ağzı birbirine kavuştu. Allah mahlûkatından hiçbir ferde asla zulmetmez. Cennete gelince, Allah onu yeni mahlûkat yaratarak onu dolduracaktır."
* Ebu Sa'id radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Hakkıyla cehennemlik olan cehennemlikler var ya, onlar cehennemde ne ölürler ne de yaşarlar. Lâkin günahları -yahut hataları denmiştir- sebebiyle ateşe dûçar olan birkısım kimseler vardır ki, ateş onları tamamen öldürür. Yanıp kömür olduktan sonra, kendilerine şefaat edilme izni verilir. Böylece grup grup getirilirler ve cennet nehirlerine dağıtılırlar. Sonra: "Ey cennet ehli! Bunların üzerlerine su dökün" denilir. Bunlar, sel yatağında biten bir ot gibi yeniden biterler."
* Yine Ebu Sa'id radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Mü'minler cehennemden kurtarılıp, cennetle cehennem arasındaki köprüde bir müddet hapsedilirler. Bu sırada, aralarında dünyada geçmiş olan haksızlıklar kısas edilir. Böylece günahlardan temizlenip paklandıktan sonra cennete girmelerine izin verilir. Nefsimi kudret elinde tutan Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun, onlardan herbiri, cennetteki evini, dünyadaki evinden daha iyi bilir."
* İmran İbnu Husayn radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Muhammed aleyhissalâtu vesselâm'ın şefaati ile, birkısım insanlar cehennemden çıkacak, cennete girecektir. Bunlara cehennemlikler denecektir."
Moderatöre Bildir
Sensiz benLik yokLuk demek_Sagopa kajmer
Gül_Güzeli
Bayan Moderatör
Üye Grubu :
O Bir Klas
Gülistan
Konu Sayısı :
102
Üye No :
83
Rep Gücü :
Rap 28
Ynt: cehhennem!!!
«
Yanıtla #1 :
27 Mayıs 2007, 16:17:42 »
Paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık
Moderatöre Bildir
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için
Üye Ol
veya
Giris Yap
malibal
Üye Grubu :
O Bir Klas
Konya
Konu Sayısı :
184
Üye No :
11
Rep Gücü :
Rap 4
Ynt: cehhennem!!!
«
Yanıtla #2 :
27 Mayıs 2007, 23:51:52 »
teşekkürler paylaşım için
Moderatöre Bildir
EZAN DİNMEZ DİYEN BAYRAK İNMEZ DİYEN ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR!...
Eğil kulak ver Ceddine
Türk'e kefen kimin haddine
Avrupa'dan Çin Seddi'ne
Türk'e rehber KUR'AN olsun
Hedef bize TURAN olsun!...
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Bu Konuyu Gönder
|
Yazdır
GoogleTagged:
cehhennem
Otomatik Tag
cehhennem!!! klas, cehhennem!!! sinema, cehhennem!!! film, cehhennem!!! haber,cehhennem!!! teknoloji, cehhennem!!! televizyon, cehhennem!!! anket, cehhennem!!! fragman, cehhennem!!! mizah, cehhennem!!! komik indir, cehhennem!!! program yükle, cehhennem!!! download, cehhennem!!! ilahi, cehhennem!!! resim, cehhennem!!! islam, cehhennem!!! anket,cehhennem!!! video, cehhennem!!! imamhatip,cehhennem!!! dini bilgi, cehhennem!!! resim, cehhennem!!! siir, cehhennem!!! biyografi, cehhennem!!! sehirler, cehhennem!!! moda, cehhennem!!! dizi, cehhennem!!! photoshop, cehhennem!!! font, cehhennem!!! dizisi, cehhennem!!! smf, cehhennem!!! sözleri, cehhennem!!! avatar, cehhennem!!! sohbet , cehhennem!!! smf mod, cehhennem!!! windows, cehhennem!!! futbol, cehhennem!!! smf tema, cehhennem!!! smf seo,cehhennem!!! donanim, cehhennem!!! wallpapers, cehhennem!!! çözüm, cehhennem!!! moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
KlasFRM ||| Sohbet Mekanı |||
-----------------------------
=> Gündemden Başlıklar (Son Dakika Haberler)
===> Teknoloji Haberleri
=> Tv Programları ve Reklamlar
=> Anketler
===> Sosyal Gelişmelerle İlgili Anketler
===> Spor Anketleri
===> Eğitim,Kültür ve Sanat Anketleri
===> Kategori Dışı Tüm Anketler
=> Spor
=> Serbest Kürsü
=> Hey Sen Yenisin Galiba
=> Geyik Sofrası
===> Garip olaylar
===> Sohbet-Geyik
===> MİZAH
===> Otobiyografi
===> Forum Oyunları (Mesaj Sayacı Kapalı)
===> Dernekler
=> Müzik-İlahi Sohbet
===> Şarkı Sözleri
===> İlahi Sözleri
===> Müzik Sohbet
=> Bize Özel Günler
=> Şiir Köşesi
===> Başörtüsü Şiirleri
===> Güzel Şiirler
===> Aşk Şiirleri
===> İslami Şiirler
=> Rüya Tabirleri