Klas En Klas Forum Sitesi
20 Ağustos 2008, 13:50:51 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Portal    Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: çürük elme için ne istersin?  (Okunma Sayısı 61 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 473
Üye No : 15
Rep Gücü : Rap 45

« : 05 Aralık 2007, 14:44:04 »

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Bir zimmi, Sultan İkinci Murad Hana der ki:
- Bir maruzatım var Padişahım, müsaade buyurun anlatayım?
- Elbette, söyle nedir maruzatın?
- Askerleriniz benim bahçemden dün elma yediler ve parasını ödemediler!
- Bu dediğin nasıl olabilir? Bir yanlışlık olmalı!
- Yanlışlık yok Padişahım.

Sultan Murad Han derhal araştırılmasını emreder. Az zaman sonra üç askeri huzura getirirler. Sultan onlara olayı anlatır ve sorar:
- Bu zimminin söyledikleri doğru mudur?
Askerlerden biri der ki:
- Doğrudur Sultanım, ben yaptım!
- Peki ama nasıl? Kul hakkını düşünmedin mi hiç?
- Padişahım, benim yediğim elma yerdeydi ve çürüktü. Çürük bir elmanın para edeceğini düşünemedim; nitekim bu iki arkadaşım da oradaydı, onlar ağaçtan elma kopardılar ve parasını da bahçeye attılar.

Padişah, zimmiye sorar:
- Askerlerimin söyledikleri doğru mudur?
- Evet, o ikisinin kopardığı elmaların bedelini aldım.
- Peki, öyleyse istediğin nedir?
- Diğer askerinizin yerden aldığı elmanın bedelini de isterim.
- Peki, o çürük elma için ne istersin?
- Bir kese altın isterim, yoksa hakkımı helal etmem.
- Bir çürük elma bir kese altın eder mi hiç? Bu açıkça haksızlık.
- O zaman hakkımı helal etmem.
- Peki al bir kese altın!

Zimminin gözleri dolar, kendisine uzatılan keseyi eliyle iter ve kelime-i şehadet getirir. Sonra der ki:
- Efendim, maksadım altın falan değildi, müslüman olmadan önce son defa adaletinizi tecrübe etmek istemiştim, beni affedin ve aranıza alın!
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
imamhatiplim
*
Üye Grubu : Klas Dostu
Konu Sayısı : 3
Üye No : 569
Rep Gücü : Rap 2
Kişisel Mesaj : sanki nee??

« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2007, 17:48:45 »

işte budur.... saol kardeşim ibretlik bi yazıydı.....
Moderatöre Bildir   Logged

EYLÜLDE MELÜL OLDU GÖNÜL SOLDUDA LALE
BİR KAKÜLE MEYLETTİ GÖNÜL GELDİ BU HALE..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Otomatik Tag
çürük elme için ne istersin? klas, çürük elme için ne istersin? sinema, çürük elme için ne istersin? film, çürük elme için ne istersin? haber,çürük elme için ne istersin? teknoloji, çürük elme için ne istersin? televizyon, çürük elme için ne istersin? anket, çürük elme için ne istersin? fragman, çürük elme için ne istersin? mizah, çürük elme için ne istersin? komik indir, çürük elme için ne istersin? program yükle, çürük elme için ne istersin? download, çürük elme için ne istersin? ilahi, çürük elme için ne istersin? resim, çürük elme için ne istersin? islam, çürük elme için ne istersin? anket,çürük elme için ne istersin? video, çürük elme için ne istersin? imamhatip,çürük elme için ne istersin? dini bilgi, çürük elme için ne istersin? resim, çürük elme için ne istersin? siir, çürük elme için ne istersin? biyografi, çürük elme için ne istersin? sehirler, çürük elme için ne istersin? moda, çürük elme için ne istersin? dizi, çürük elme için ne istersin? photoshop, çürük elme için ne istersin? font, çürük elme için ne istersin? dizisi, çürük elme için ne istersin? smf, çürük elme için ne istersin? sözleri, çürük elme için ne istersin? avatar, çürük elme için ne istersin? sohbet , çürük elme için ne istersin? smf mod, çürük elme için ne istersin? windows, çürük elme için ne istersin? futbol, çürük elme için ne istersin? smf tema, çürük elme için ne istersin? smf seo,çürük elme için ne istersin? donanim, çürük elme için ne istersin? wallpapers, çürük elme için ne istersin? çözüm, çürük elme için ne istersin? moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //

Gitmek istediğiniz yer: