Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Dua > Duânın Kabulu İçin
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Duânın Kabulu İçin
Cevaplar 0
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 147
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Duânın Kabulu İçin  (Okunma Sayısı 147 defa)
29 Mayıs 2008, 12:16:41
Nur
Ziyaretçi
« : 29 Mayıs 2008, 12:16:41 »

Imâm-ı Gâzali Hazretleri Ihyâu Ulûmi'd -din'de diyor ki: Duânin kabul olmasında en kuvvetli âmil ve riâyet edilecek edeplerden birisi de günahlardan tevbe etmek ve hak sâhibleri ile helalleşmektir.

Hz.Musa (as) zamanında büyük bir kuraklık ve kıtlık olmuş. Hz. Musa (as) Isrâiloğullari ile üç gün duâya çıktığı halde duâsı kabul olmamıştı. Allahu Teâla:

"Icinizde koğuculuk (laf taşıyan) yapan kimse olduğu müddetce ben duasını kabul etmem." buyurdu. Hz. Musa (as) "O kimdir? Bize bildir de onu aramızdan cıkaralım." deyince. Allahu Teâlâ:

"Yâ Musa, ben sizi koğuculuktan menederken kendim koğucu mu olayım?" buyurdu. Bunun üzerine Hz.Musa (as) kavmine,

"Hepiniz koğuculuktan tevbe edin." buyurmuş ve hepsi tevbe ettikten sonra Allahu Teala onlara rahmetini vermiştir.

Mâlik bin Dînar buyurdu ki: Büyük bir kuraklıktan dolayı Benî Israil duaya çıkmışlardı. Allahu Teâlâ onların peygamberlerine şöyle bildirdi: "Sen onlara haber ver ki, pis beden, haram ile dolmuş mide ve kana bulanmış eller ile benim karşıma çıkmış, benden rahmet diliyorlar. Halbuki bu vaziyette rahmet şöyle dursun, ancak benim gadabımı, kazanırlar. Bu hâllerinden vezgeçsinler, ki onlara rahmetimi vereyim."

Süfyân-i Sevrî anlatiyor: Benî Israil'de yedi sene yağmur yağmadı. Kıtlıktan çöplüklerdeki leşleri yiyecek vaziyete düştüler. Dağlara çıkarak Allah'a duâ ve niyaz ettiler. Allahu Teâlâ, Peygamberlerine şöyle vahyetti:

"Eğer bana doğru yürümekten ayaklarınız, dizlerinize kadar sürtülse, elleriniz semâya değecek gibi yüksek dağlara tırmansanız ve duâdan dilleriniz de yorulsa, kul hakları ödemedikçe, duânıza icabet etmem ve ağladığnıza acımam." Bunun üzerine kul haklari ödediler ve birbirleriyle helalleştiler. Allahu Teâlâ da rahmet ve bereketini onlara indirdi.
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: