Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Klas Forum Sohbet ve Eğlence > Serbest Kürsü (Moderatör: TURKUAZ) > Evlenmek istediğiniz bir insanı nasıl tanırsınız?
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Evlenmek istediğiniz bir insanı nasıl tanırsınız?
Cevaplar 18
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 264
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Evlenmek istediğiniz bir insanı nasıl tanırsınız?  (Okunma Sayısı 264 defa)
01 Temmuz 2008, 21:56:07
...Küçük kız...
Bayan Moderatör
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : Yok
Kayit Tarihi : 30 Mayıs 2008, 17:20:28
Mesaj Sayisi : 2527
Konu Sayisi : 220
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 299
Kisisel Mesaj : Büyümek isteyen kim!...

« : 01 Temmuz 2008, 21:56:07 »

Evlenmek istediğiniz bir insanı en iyi şekilde tanıyabilmek için ne yapardınız? Yani evlilik sonrası hayatı da görebilmek, sonradan sürprizlerle karşılaşmamak için. Evet buyrun bakalım fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.  gülümse
Moderatöre Bildir   Logged

вαzєη уσяgυηℓυк ∂üşєя göηℓüмє....۲۹.۱۱.۲۰۰۷
04 Temmuz 2008, 15:51:15
Bayan Moderatör
*
Yas : 18
Kayit Tarihi : 27 Haziran 2007, 00:41:05
Mesaj Sayisi : 1439
Konu Sayisi : 60
Üye No : 402
Rep Gücü : Rap 50
Kisisel Mesaj : ã$¦kåtÙL ®Âßë

« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2008, 15:51:15 »

nurcum ne yaptın sen yaww kahkaha
çok zor bi soruu 
ben genelde bezdirme yöntemiyle kaçırıyorum onları hııı kendi kendilerine kaçıyolar yerde yerde yerde

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
04 Temmuz 2008, 17:21:52
Üye Grubu : Klas Hastası
Yas : 21
Mesaj Sayisi : 170
Konu Sayisi : 54
Üye No : 1574
Rep Gücü : Rap 55

« Yanıtla #2 : 04 Temmuz 2008, 17:21:52 »

O üzgünken sizin de kalbiniz acıyorsa...
İşte bu AŞK’tır
-
Tarif edemediğiniz bir çekim yüzünden ondan bir türlü kopamadığınızı düşünüyorsanız..
İşte bu AŞK’tır
-
O herkese güçlü görünmesine rağmen içindeki zayıflığı hissedebiliyorsanız..
İşte bu AŞK’tır
-
Başkalarını da çekici bulmanıza rağmen hiç pişmanlık duymadan onunla kalmaya devam edebiliyorsanız..
İşte bu AŞK’tır

alıntı

önce böyle bi aşk olmalı cnm.sonra herkesin diğer yarısı olduğuna inanıyorum ve o öyle biri olmalı ki tüm dünya bi yana o biyana olmalı.eğer böyle biri olursa zaten kendisi gibi olur yalan iltifatlar vb seyler olmaz.

bi insanı tanımak için konuşmaları baya yol gösterir.ama evlilik gibi bi konuda herşey detaylarda gizli.tanımak baya zor bi insanı gerçekten.iyi gözlemlemek lazım.

dinle arası nasıl,bilgi düzeyi ne durumda,iş hayatında sosyal hayatta aile hayatında nasıl bakmak lazım.

peşinden gidebilecek cesaretin varsa,tüm hayallerin gerçek olur...
04 Temmuz 2008, 17:52:34
efnan
Yas : 26
Kayit Tarihi : 10 Mayıs 2008, 13:19:28
Mesaj Sayisi : 113
Konu Sayisi : 23
Üye No : 1333
Rep Gücü : Rap 24
Kisisel Mesaj : Hayat olduğu sürece umutlarda var...

« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2008, 17:52:34 »

Eğer her saniye aklınızdaysa,
Onu düşünmekten kendinizi alamıyorsanız
Her şarkıda onu buluyosanız,
Onunla konuşurken göz kontağı kurabiliyosanız,
Karşılıklı fedakarlıklar yapabiliyosanız,
Ona kızamıyorsanız,
Onunla vakit geçirmek hoşunuza gidiyorsa,
hatta ayrılmak bile istemiyorsanız
Hiç bir şeyi sevginizin önünde engel görmüyorsanız
Her güzel olan şeyde onu görüyosanız........

İŞTE O ZAMAN GERÇEKTEN AŞIKSINIZ! öpücük öpücük öpücük

Ama evlilik çok daha farklı o insanı konuşmalarından, davranışlarından tamamiyle tanıdığınızı bile düşünseniz,
o kişiyle aynı evi paylaşmadıkça o kişiyi tanımış olamıyorsunuz malesef
Bunu laf olsun diye söylemiyorum tecrübemden dolayı söylüyorum aklınızda olsun
Kendimi bir anda GÜZİN abla gibi hissettim nerdende açmışın şu konuyu

Aşk

04 Temmuz 2008, 20:27:43
Yas : 21
Mesaj Sayisi : 170
Konu Sayisi : 54
Üye No : 1574
Rep Gücü : Rap 55

« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2008, 20:27:43 »

gülten güzel demişin denemeler çok işe yarıyo,o nun sevgisini görebiliyosun.

peşinden gidebilecek cesaretin varsa,tüm hayallerin gerçek olur...
04 Temmuz 2008, 21:39:21
[_|HopeLeSs|_]
Global Moderator
*
Kayit Tarihi : 07 Ocak 2008, 20:53:56
Mesaj Sayisi : 712
Konu Sayisi : 67
Üye No : 814
Rep Gücü : Rap 77
Kisisel Mesaj : [кαямαкαяışıкℓαşмαктαуıм...

« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2008, 21:39:21 »

herkezinde dediği gibi evlenmeden bir insanı tam olarak tanımış sayılmazsın... evlendiğinde çok değişik yönleri ortaya çıkabilir... ama yinede az çok fikirleri ve davranışları hakkında bilgi sahibi olabilirsin... eğer bir birliktelik varsa ve ciddi bişeyler düşünülüyorsa abidik gubudik konulardan konusmaktansa onun fikirlerini öğrenmek için çeşitli sorular sorulabilir genel muhabbet yapılabilir...

karşındaki insan gerçekten dürüst ise ve gerçekleri saklamıyorsa az çok fikir sahibi olursunuz zaten... :)

hala yalanların en güzelidir aşk...
05 Temmuz 2008, 09:40:32
...Küçük kız...
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #6 : 05 Temmuz 2008, 09:40:32 »

Teşekkürler yorumlarınız için öpücük

Bencede bir insanı aynı evde yaşamadıkça tam anlamıyla tanıyamayız.Bu evlilik,cesaret işi sanırım hııı
Ne demişler birini  Alisveriste, Tatilde, Ayni evin icinde yasarken tanırsın.

07 Temmuz 2008, 10:40:27
Yas : 19
Kayit Tarihi : 15 Mart 2007, 01:00:44
Mesaj Sayisi : 1632
Konu Sayisi : 110
Üye No : 83
Rep Gücü : Rap 33

« Yanıtla #7 : 07 Temmuz 2008, 10:40:27 »

Bi insanı hayatın boyunca tanıyamazsın bence tamam huylarını öğrenirsin ama herzaman gizli bişiler vardır belkide tanıdığını sanarsın kendini kandırırsın bence en iyisi görücü usülü ben şahsen öyle istiyorum ailenin desteklediği şeyler hayırlı olur die düşünüyorum

07 Temmuz 2008, 11:12:04
efnan

« Yanıtla #8 : 07 Temmuz 2008, 11:12:04 »

Gül güz. yorum yapmıştım ama sözlerin üzerine yazma gereği hissettim. O da yanlış ben bir hukuk büro çalış. ve malesef görücü usulü ve ailelerinin rızası ile evlenen çiftlerin anlaşarak evlenen çiftlere göre daha çok boşandığını ve evlilik ömürlerinin severek evlenen çiftlere göre daha kısa olduğunu söyleyebilirim. Anlaşarak bir evlilik yapılacaksa karşı tarafı gerçekten çok iyi gözlemleyebiliyosun önce o kişinin eşin olup olamayacağına sen karar veriyorsun sonra da bu kararınızı ailelere onaylatıyosunuz zaten ailen onay vermiyorsa muhakkak bir bildikleri vardır diye düşünüyosun. Ama karşı taraf seni gerçekten seviyorsa her türlü fedakarlığı yapıp sana kavuşuyor.Görücü usulünde onu sadece ilk kez görüp bir kez konuşup senden evet yada hayır cvp bekleniyor cvp evetse tanımış sayılıyorsun etrafta iyi derse ailende verdiyse tamam evleniyosun. Ama o insan senin için hiçbirşey yapmadı istedi ve oldu. İlerde bir sorun olduğunda seni sevebildiyse fedakarlık yapacak ama sevmediyse...
Bu sanki bir şans oyunu gibi işte, bunu nasıl anlayacaksın.O yüzden bence görücü usulü değilde seviyeli aşırıya kaçmadan taviz vermeden karşı tarafı tanıyıp aileninde onayı alınıp evlenmek en doğrusu gibi geliyor ama düşüncene de saygı duyuyorum arkadaşım.

07 Temmuz 2008, 12:42:44
...Küçük kız...
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #9 : 07 Temmuz 2008, 12:42:44 »

O yüzden bence görücü usulü değilde seviyeli aşırıya kaçmadan taviz vermeden karşı tarafı tanıyıp aileninde onayı alınıp evlenmek en doğrusu gibi geliyor ama düşüncene de saygı duyuyorum arkadaşım.

bana da en doğru seçenek bu geliyor :)

07 Temmuz 2008, 14:32:22
Yas : 19
Kayit Tarihi : 15 Mart 2007, 01:00:44
Mesaj Sayisi : 1632
Konu Sayisi : 110
Üye No : 83
Rep Gücü : Rap 33

« Yanıtla #10 : 07 Temmuz 2008, 14:32:22 »

Gül güz. yorum yapmıştım ama sözlerin üzerine yazma gereği hissettim. O da yanlış ben bir hukuk büro çalış. ve malesef görücü usulü ve ailelerinin rızası ile evlenen çiftlerin anlaşarak evlenen çiftlere göre daha çok boşandığını ve evlilik ömürlerinin severek evlenen çiftlere göre daha kısa olduğunu söyleyebilirim. Anlaşarak bir evlilik yapılacaksa karşı tarafı gerçekten çok iyi gözlemleyebiliyosun önce o kişinin eşin olup olamayacağına sen karar veriyorsun sonra da bu kararınızı ailelere onaylatıyosunuz zaten ailen onay vermiyorsa muhakkak bir bildikleri vardır diye düşünüyosun. Ama karşı taraf seni gerçekten seviyorsa her türlü fedakarlığı yapıp sana kavuşuyor.Görücü usulünde onu sadece ilk kez görüp bir kez konuşup senden evet yada hayır cvp bekleniyor cvp evetse tanımış sayılıyorsun etrafta iyi derse ailende verdiyse tamam evleniyosun. Ama o insan senin için hiçbirşey yapmadı istedi ve oldu. İlerde bir sorun olduğunda seni sevebildiyse fedakarlık yapacak ama sevmediyse...
Bu sanki bir şans oyunu gibi işte, bunu nasıl anlayacaksın.O yüzden bence görücü usulü değilde seviyeli aşırıya kaçmadan taviz vermeden karşı tarafı tanıyıp aileninde onayı alınıp evlenmek en doğrusu gibi geliyor ama düşüncene de saygı duyuyorum arkadaşım.

Bende senin düşüncelerini okuyunca yorum yapma gereği duydum yazdıklarımı okuduysan BENCE DEDİM bu benim fikrim değiştirmeyede niyetim yok. Görücü usülü dediysekte bi kere görüşüp 2 gün sonra nikahlanıp ewlenmek demedik nişanlılık dönemi diye bi dönem vardır bilirmisiniz o dönemde sewiyeli şekilde insanlar kabaca birbirlerinin en bilinen özelliklerini görürler ve zaten yıldızları barıştıysa gayet güsel ewlilikler olur ama yok dawranışlar hoşuna gitmediyse yol yakınken ayrılınır

ayrıca flört edenleride görüyoruzz daha 1 sene geçmeden boşanıyorlar çünkü ewlenmeden herşeyi tanımış ,gezmiş, tozmuş görmüş eğlenmiş ewlendikten sonra yaşıcakları çok bişi değil hiç bişi kalmamış çiftin sewgisi saygısı monotonlaşmış çok yakın bi örneği var ailemde ve 2side keşke çıkmadan ewlenseydik böyle olmazdı diyolar ama sonları hüsran oldu 1 senede noldu büyük aşk sewgi bitti neyse
bende nedense her okuduğum yazıda ve makalelerde görücü usülünün daha sağlıklı olduğunu gördüm ve duydum eğer öyle olmasaydı Peygamber Efendimiz öyle bişekilde bizlere örnek olmazdı emin ol ben sırtımı Rabbime ve Peygaber Efendimizin sünnetlerine dayadığım müddetçe Rabbimde hayırlı bir kulunu nasip edicektir bana ve benim gibi düşünenlere  gülümse.
                                                                                                                                        saygılar...

07 Temmuz 2008, 15:36:05
[_|HopeLeSs|_]
Global Moderator
*
Kayit Tarihi : 07 Ocak 2008, 20:53:56
Mesaj Sayisi : 712
Konu Sayisi : 67
Üye No : 814
Rep Gücü : Rap 77
Kisisel Mesaj : [кαямαкαяışıкℓαşмαктαуıм...

« Yanıtla #11 : 07 Temmuz 2008, 15:36:05 »

görücü usülüde tanışarak evlenmekte bu boşanmalara sebep değil...  eğer ki anlaşamamazlık olacaksa sonucunda boşanma olacaksa bu her iki evlenme türünde de olabilecek birşey... insanın birazda kişiliğine bakıyor bu tür şeyler... :) Eğer ki evlilikten eşlerin her ikiside memnunsa ve evliliğin çocuk oyuncağı gib görmüyorlarsa evlilikte mutlu olmak uzun süreli bi evlilik olabilir...  Ama simdilerde evlilik gibi çok ciddi bir müesseseyi ciddiye alanlar çok az malesef.. en ufak şeyler bile boşanma sebebi olabiliyor...  Mutlu olmayı bilmek kanaat etmek gerek... :)

Rabbim hepimize hayırlı eşler nasip etsin inşAllah.... :)

hala yalanların en güzelidir aşk...
07 Temmuz 2008, 19:06:13
...Küçük kız...
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2008, 19:06:13 »

Amin.. KeTum..

Nişanlılık dönemi yada flört dönemi fark etmez gezip tozma yada çok içli dışlı olunmamalı, evlilikte de yaşanacak küçük şeyler bırakılmalı.
Ailenin onayı çok önemli bence görücü usulü yada önceden tanışarak evlenme..Aileler tamam bizce uygun diyorlarsa sorun olmaz diye düşünüyorum.
Bir de KeTum'un dediği gibi karakterlere bakılacak şeyler. Evlilik sorumluluk gerektiriyor,birbirini dinlemeyi bileceksin yoksa ne olursa olsun yürümez. Bu evlilik değil arkadaşlıklarda bile böyledir.Saygı, sevgi olduğu zaman Allah'ın izniyle herşey yolunda gider  gülümse

08 Temmuz 2008, 09:44:23
efnan

« Yanıtla #13 : 08 Temmuz 2008, 09:44:23 »

Bende senin düşüncelerini okuyunca yorum yapma gereği duydum yazdıklarımı okuduysan BENCE DEDİM bu benim fikrim değiştirmeyede niyetim yok. Görücü usülü dediysekte bi kere görüşüp 2 gün sonra nikahlanıp ewlenmek demedik nişanlılık dönemi diye bi dönem vardır bilirmisiniz o dönemde sewiyeli şekilde insanlar kabaca birbirlerinin en bilinen özelliklerini görürler ve zaten yıldızları barıştıysa gayet güsel ewlilikler olur ama yok dawranışlar hoşuna gitmediyse yol yakınken ayrılınır

ayrıca flört edenleride görüyoruzz daha 1 sene geçmeden boşanıyorlar çünkü ewlenmeden herşeyi tanımış ,gezmiş, tozmuş görmüş eğlenmiş ewlendikten sonra yaşıcakları çok bişi değil hiç bişi kalmamış çiftin sewgisi saygısı monotonlaşmış çok yakın bi örneği var ailemde ve 2side keşke çıkmadan ewlenseydik böyle olmazdı diyolar ama sonları hüsran oldu 1 senede noldu büyük aşk sewgi bitti neyse
bende nedense her okuduğum yazıda ve makalelerde görücü usülünün daha sağlıklı olduğunu gördüm ve duydum eğer öyle olmasaydı Peygamber Efendimiz öyle bişekilde bizlere örnek olmazdı emin ol ben sırtımı Rabbime ve Peygaber Efendimizin sünnetlerine dayadığım müddetçe Rabbimde hayırlı bir kulunu nasip edicektir bana ve benim gibi düşünenlere  gülümse.
                                                                                                                                        saygılar...

Arkadaşlar açık konuşmak gerekirse hepinizin düşüncelerine saygı duyuyorum.Ben flört derken el ele tutuşup, sarmaş dolaş gezmeyi tozmayı kasdetmiyorum nişanlılık dönemi var ama aslında o da bir nevi flört kapsamına girmiyor mu? Sonuçta ortada nikah yok, çiftler nasıl olsa nişanlıyız diye gezip tozuyorlar bide bakmışın nişan bozulmuş ayrılmışlar o zaman bunun flörtten farkı ne oluyor arkadaşım.Beni yanlış anlamayın bende imam hatip mezunu Peygamber efendimizin sünnetlerini bilen ve saygı duyan biriyim ama benden size abla tavsiyesi bu şekil benim başımdan geçti ve sonu hüsranla bitti o yüzden diğer alternatifin olmasının daha iyi olacağını düşünüyorum bu da benim fikrim sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor, ama aileler onayladıysa gençler birbiriyle aşırıya kaçmadan görüşecek bu çok doğal tabiki yanlarında 3. bir kişi olması da gerekiyor o ayrı

08 Temmuz 2008, 11:52:55
...Küçük kız...
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #14 : 08 Temmuz 2008, 11:52:55 »

Efnan ablanın ne anlatmak istediğini çok iyi anlıyorum, bende senin gibi düşünüyorum  gülümse

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: