Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Klas Forum Bayanlara Özel Bölüm > İslam'da Kadın (Moderatörler: TURKUAZ, dürr-i can) > Evliliğe Dair (Hekimoğlu İsmail)
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Evliliğe Dair (Hekimoğlu İsmail)
Cevaplar 6
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 154
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Evliliğe Dair (Hekimoğlu İsmail)  (Okunma Sayısı 154 defa)
01 Mayıs 2008, 21:10:24
koca_türk
Ziyaretçi
« : 01 Mayıs 2008, 21:10:24 »

Kadınla erkek arasında fizikî farklar olduğu gibi, huy farkının da olduğu inkâr edilemez. Değil ki kadınla erkek arasında, erkekler arasında da farklar var. Hiçbirimizin huyu suyu birbirine benzemez.
Kadın çabuk sinirlenir, alıngandır, hemen darılabilir.

Hayatta en önemli şey, insanın kendi kendisini idare etmesidir. Nasıl ki şoförler arabayı, pilotlar uçağı, kaptanlar gemiyi idare ederler; aynı şekilde insanlar da kendisini idare etmelidir.

Kendini idare etmek için evvela "Ben neyim, kimim, bu dünyaya neden geldim?" sorularına cevap vereceğiz. Biz Müslüman'ız. Cennete gitmek istiyoruz. Bu yolculuğa çıkmadan evvel, "İlmihal bize ne diyor?" önce bunu öğrenmemiz lazım.

Erkek, hanımından sadece İslam'a uygun şeyler isteyebilir; kadın da öyle. Bu durumda, İslam'da kadının erkeğe, erkeğin kadına itaati yoktur. Her ikisi de Allah'a ve Resul'üne itaat ederken, birbirlerine de itaat etmiş olacaklar.

Aile, ebediyete giden bir yolcudur. Ne halde bulunurlarsa bulunsunlar, gemi gidiyor... Bu gemide eşler fırtınaya tutulmuş kuru yaprak gibi olmamalıdır. Çünkü irade kullanılarak daha iyi bir hayat yaşanabilir.

Eşler, bazen gururlarının, bazen de hayallerinin tesirinde kalarak, hayatlarını berbat edebiliyor. İnsan her türlü hale uyum sağlayabilir. İsterse evini cennet eder, isterse cehennem... Bu, kişinin kendi elindedir.

Mesut olmanın formülü şudur:

"Geçmişi bırak, geri döndüremezsin. Gelecekle meşgul olma, değiştiremezsin. Bulunduğun ânı Müslümanca yaşa!"

Bütün sır, insanın kendisinde.

Heykeltıraş, eline kocaman bir mermer almış, onu yontuyor ki insana benzesin. Elinde bir çekiç kalem, taşa vura vura insana benzetmeye uğraşıyor. Biz de nefsimizin heykeltıraşı olacağız, kendimizi yontacağız. Çekirdek toprakta çürürken yeşerir. Örneğimiz olan Peygamberimiz (sas)'e benzemeye çalışacağız.

Bir problemim olduğunda rahmetli Zübeyir Gündüzalp'e gider, durumu ona açardım. Bir gün hanımla tartışmıştık. Yine ağabeyin yanına gittim. Küçücük bir odada yaşıyordu. Kendi oturduğu yeri bana vermesin diye, kapıdan girer girmez hemen yere oturdum. Ben daha derdimi anlatmadan dedi ki: "Kardeşim, kadına, çevresinden, anasından, babasından, basın-yayından, komşulardan hatalı telkin gelebilir. Böylece kadın, dokuz yerden yanlış fikir alır, bir yerden doğru fikir alır. O da iman hakikatine sahip çıkmak... Bir hanımın dokuz yanlışına bedel, sadece imanlı olması yeter. Onun aleyhinde konuşulmaz."

Sorumun cevabını almıştım. Ağabey, öyle de bir cevap vermişti ki, evdeki huzursuzluktan bir de ben suçlu olmuştum; hanım beraat etti!..

Bir gün bir evde misafirdim. Küçük bir şeyden dolayı evin beyi karısını azarladı. Sanki yüreğime çivi çakıldı. O ikramdan bir şey anlamadım. "Bir şeyler anlat." dediler. Anlatamadım, yıkıldım.

Başka bir gün Doğu Anadolu'da bir evdeydim. Çay getirdiler. Demlik simsiyah, çay is kokuyor. Evin sahibi, "Beyim" dedi, "işte ben hep böyle sefa sürüyorum..." Adamın o sözü beni keyiflendirdi.

Aile hayatı her zaman laboratuvara alınıp, tetkik edilmeli. İyi ve kötü tarafları gözler önüne serilmelidir. Gözü görenler de yürür, körler de... Bugünkü evlilerin ekserisi körün değneğiyle yürür gibi.
Moderatöre Bildir   Logged
02 Mayıs 2008, 12:32:38
Administrator
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Kayit Tarihi : 24 Şubat 2007, 00:17:01
Mesaj Sayisi : 5612
Konu Sayisi : 2422
Üye No : 2
Rep Gücü : Rap 169
Kisisel Mesaj : Canım sıkılıyor

« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2008, 12:32:38 »

İlginç bir yazı,Böyle yazıyı paylaşmakla,okumakla olmaz bu işler Dönence Evleninde kendi Görüşlerinizi yazın bide sizi dinleyelim

Özü bu aslında yazının gülümse
 Bugünkü evlilerin ekserisi körün değneğiyle yürür gibi.

Bize ait Siteler
|Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Merak iyidir
| Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Hz.Muhammed (s.a.v.)
En Klas Forum
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
02 Mayıs 2008, 19:16:11
koca_türk
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2008, 19:16:11 »

İlginç bir yazı,Böyle yazıyı paylaşmakla,okumakla olmaz bu işler Dönence Evleninde kendi Görüşlerinizi yazın bide sizi dinleyelim

Özü bu aslında yazının gülümse
 Bugünkü evlilerin ekserisi körün değneğiyle yürür gibi.

Rabbimiz c.c. nasip ederse o da olacak Abi İnşaallah.
Allah c.c. tüm Ümmet-i Muhammed'e (s.a.v) hayırlı eşler nasip etsin.
02 Mayıs 2008, 23:11:19
Administrator
*
Kayit Tarihi : 24 Şubat 2007, 00:17:01
Mesaj Sayisi : 5612
Konu Sayisi : 2422
Üye No : 2
Rep Gücü : Rap 169
Kisisel Mesaj : Canım sıkılıyor

« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2008, 23:11:19 »

Amin İnşallah.O Vakit Gelince Görüşlerinizi Bekliyorum.Bu Kadınlar çekilmez dediğini duyar gibiyim

Bize ait Siteler
|Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Merak iyidir
Hz.Muhammed (s.a.v.)
En Klas Forum
|
03 Mayıs 2008, 00:53:07
Yas : 19
Kayit Tarihi : 15 Mart 2007, 01:00:44
Mesaj Sayisi : 1632
Konu Sayisi : 110
Üye No : 83
Rep Gücü : Rap 33

« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2008, 00:53:07 »

Amin İnşallah.O Vakit Gelince Görüşlerinizi Bekliyorum.Bu Kadınlar çekilmez dediğini duyar gibiyim

Amaninnnnnnnnn ne istiyosunuz ya bizden bizim kime zararımız varmış heeeeeeeee  bu ne peki? asıl siz çekilmezsiniz 

03 Mayıs 2008, 13:19:44
Yas : 20
Kayit Tarihi : 22 Mart 2007, 00:05:02
Mesaj Sayisi : 1877
Konu Sayisi : 98
Üye No : 99
Rep Gücü : Rap 34

« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2008, 13:19:44 »

Amaninnnnnnnnn ne istiyosunuz ya bizden bizim kime zararımız varmış heeeeeeeee  bu ne peki? asıl siz çekilmezsiniz 

katılıyorum gül güzeli

04 Mayıs 2008, 12:07:58
Yas : 19
Kayit Tarihi : 15 Mart 2007, 01:00:44
Mesaj Sayisi : 1632
Konu Sayisi : 110
Üye No : 83
Rep Gücü : Rap 33

« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2008, 12:07:58 »

katılıyorum gül güzeli

Sağol canım ciğerimmmm   hııı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: