Klas En Klas Forum Sitesi
20 Temmuz 2008, 13:24:13 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Portal    Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Habib-i Neccar Kimdir?  (Okunma Sayısı 79 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lคเlคђєเllคllคђ ๓ยђค๓๓є๔ยггєรยlยllคђ
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 402
Üye No : 797
Rep Gücü : Rap 68
Kişisel Mesaj : öуℓє вιя gєçєя zαмαηкι

« : 20 Ocak 2008, 01:33:16 »

Habib-i Neccar , Ms. 40 lı yıllarda Antakyada yaşamıştır. Roma döneminde antakya halkı putperest olduğu için, Cenab-ı Hak Hz. İsa 'ya Antakya halkı için iki resul göndermesini emreder. Hz. İsa antakya halkı için 2 resul, daha sonrada bir resul daha gönderir. Resulların halkı İrşada devam etmesine ilk inanan Habib-i neccar olur. Antakya lılar bu olaya inanmayarak, resulleri taşlayarak öldürmeye karar verirler. Habib-i neccar uzaklardan koşup gelerek, resullerin doğru söylediklerini ve onlara inanmaları gerektiğini söyler. Burada bulunan putperestler Habib-i neccar 'a bunlar seni kandırmışlar, ya eski dinine dönersin yada ölürsün şeklinde tehdide başlarlar. bu müritler dediklerini yaparak. Habib-i neccar ı öldürürler, Habib-i neccar ın şehit edilmesi ile ilgili bir çok rivayet vardır. Bunların en yaygın olanı ve halkın anlattığı olay şöyledir:

Habib-i neccar ın başı Silpiyus dağında ayrılır. vücuttan ayrılan baş, yuvarlanarak bugün cami ve türbesi bulunan yere gelir (bugün vücudu şehit edildiği mağarada başı ise caminin yanında bulunan türbededir) Başka bir rivayete görede ,Habib-i neccar kopan başını koltuğu arasına almış, Kur'an dan ayetler okuyarak bir süre dolaşmış ve bugün türbesi bulunan yere kadar gelerek, buraya düşmüştür.

Bu kıssa Yasin Süresinde şu şekilde anlatılmıştır:

13- Sen onlara, o şehir halkının örneğini ver; hani oraya elçiler gelmişti.
14- Hani onlara iki (elçi) göndermiştik, fakat ikisini yalanlamışlardı. Biz de (iki elçiyi) bir üçüncüyle güçlendirdik; böylece dediler ki: "Şüphesiz biz, size, gönderilmiş elçileriz."
15- Dediler ki: "Siz, bizim benzerimiz olan bir beşerden başkası değilsiniz, Rahman (olan Allah) da herhangi bir şey indirmiş değildir. Siz, yalnızca yalan söylüyorsunuz."
16- Dediler ki: "Rabbimiz, gerçekten size gönderilmiş elçiler olduğumuzu bilir."
17- "Bizim üzerimizde de (sorumluluk ve görev olarak) apaçık bir tebliğden başkası yoktur."
18- Dediler ki: "Herhalde biz, sizlerden dolayı uğursuzluğa uğradık. Eğer (bu söylediklerinize) bir son vermeyecek olursanız, andolsun, sizi taşa tutacağız ve mutlaka bizden yana size acı bir azap dokunacaktır."
19- Dediler ki: "Uğursuzluğunuz, sizinledir. Size öğüt verildi diye mi (uğursuzluğa uğradınız)? Hayır, siz ölçüyü taşıran bir kavimsiniz."
20- Şehrin en uzak yerinden bir adam koşarak geldi: "Ey kavmim, elçilere uyun" dedi.
21- "Sizden ücret istemeyenlere uyun, onlar hidayet bulmuş kimselerdir."
22- "Bana ne oluyor ki, beni yaratana kulluk etmeyecekmişim? Siz O'na döndürüleceksiniz."
23- "Ben, O'ndan başka İlahlar edinir miyim ki, Rahman (olan Allah), bana bir zarar dileyecek olsa, ne onların şefaati bana bir şeyle yarar sağlar, ne de onlar beni kurtarabilirler."
24- "O durumda ise, gerçekten ben apaçık bir sapıklık içinde olmuş olurum."
25- "Şüphesiz ben, sizin Rabbinize iman ettim; işte beni işitin."
26- Ona: "Cennete gir" denildi. O da: "Keşke benim kavmim de bir bilseydi" dedi.
27- "Rabbimin beni bağışladığını ve ağırlananlardan kıldığını."
28- Kendisinden sonra ise, kavminin üzerine gökten bir ordu indirmedik; indirecek de değildik.
29- (Ancak onlara) Yalnızca bir tek çığlık (yetti); anında sönüverdiler.
30- Yazıklar olsun kullara; ki onlara bir elçi gelmeyegörsün, mutlaka onunla alay ederlerdi.

İşte kavmini uyaran bu Allah Dostu insan Habib-i Neccar'dır. Hatay'a yolu düşenler mutlaka bu şehiti ziyaret ederler. Medfun bulunduğu bugünkü Camii kendi ismi ile isimlendirilmiştir.Osmanlı dönemi eseridir. Etrafı medrese odaları ile çevrili cami avlusundaki şadırvan 19. Yüzyıl eseridir.
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Administrator
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 473
Üye No : 15
Rep Gücü : Rap 45

« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2008, 01:53:45 »

çok güzel konuları ğaylaşıyosun dönence Allah razı olsun..bu da çok etkileyiciydi gerçekten..Allah onlardan razı olsun inşallah..
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
GoogleTagged: neccar habibi

Otomatik Tag
Habib-i Neccar Kimdir? klas, Habib-i Neccar Kimdir? sinema, Habib-i Neccar Kimdir? film, Habib-i Neccar Kimdir? haber,Habib-i Neccar Kimdir? teknoloji, Habib-i Neccar Kimdir? televizyon, Habib-i Neccar Kimdir? anket, Habib-i Neccar Kimdir? fragman, Habib-i Neccar Kimdir? mizah, Habib-i Neccar Kimdir? komik indir, Habib-i Neccar Kimdir? program yükle, Habib-i Neccar Kimdir? download, Habib-i Neccar Kimdir? ilahi, Habib-i Neccar Kimdir? resim, Habib-i Neccar Kimdir? islam, Habib-i Neccar Kimdir? anket,Habib-i Neccar Kimdir? video, Habib-i Neccar Kimdir? imamhatip,Habib-i Neccar Kimdir? dini bilgi, Habib-i Neccar Kimdir? resim, Habib-i Neccar Kimdir? siir, Habib-i Neccar Kimdir? biyografi, Habib-i Neccar Kimdir? sehirler, Habib-i Neccar Kimdir? moda, Habib-i Neccar Kimdir? dizi, Habib-i Neccar Kimdir? photoshop, Habib-i Neccar Kimdir? font, Habib-i Neccar Kimdir? dizisi, Habib-i Neccar Kimdir? smf, Habib-i Neccar Kimdir? sözleri, Habib-i Neccar Kimdir? avatar, Habib-i Neccar Kimdir? sohbet , Habib-i Neccar Kimdir? smf mod, Habib-i Neccar Kimdir? windows, Habib-i Neccar Kimdir? futbol, Habib-i Neccar Kimdir? smf tema, Habib-i Neccar Kimdir? smf seo,Habib-i Neccar Kimdir? donanim, Habib-i Neccar Kimdir? wallpapers, Habib-i Neccar Kimdir? çözüm, Habib-i Neccar Kimdir? moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //

Gitmek istediğiniz yer: