Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Klas Forum Sohbet ve Eğlence > Sohbet ve Eğlence > Garip olaylar > Hakimin üç kusuru
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Hakimin üç kusuru
Cevaplar 1
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 114
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Hakimin üç kusuru  (Okunma Sayısı 114 defa)
04 Mart 2007, 00:07:47
Üye Grubu : O Bir Klas
Kayit Tarihi : 24 Şubat 2007, 15:20:07
Mesaj Sayisi : 569
Konu Sayisi : 184
Üye No : 11
Rep Gücü : Rap 4

« : 04 Mart 2007, 00:07:47 »

Hakimin üç kusuru
Hz. Ömer, hilafeti zamanında Hımıs ileri gelenlerine bir mektup yazıp, çevredeki fakirlerin kendisine bildirilmesini isteyerek yardım edeceğini bildirdi. Hımıs'lılar Şam ve civarında bulunan fakirlerin bir listesini Halife Hz. Ömer'e arzettiler. Hz. Ömer gelen listeyi açıp baktığında listenin başında kadı olarak tayin ettiği Sa'd bin Amir'in ismini görüp listeyi getirenlere hakiminin mali durumunu sordu. Onlar, (Hakimimiz hakikaten gayet fakirdir. Elinde avucunda olanı fakir fukaraya dağıtıyor, rüşvet olacağı korkusundan, bizim de en küçük bir hediyemizi bile kabul etmiyor) dediler.

Hz. Ömer sordu:
- Allah'tan bu kadar korkan hakiminizin hoşunuza gitmeyen tarafları da var mı?

Evet diyerek kusurlarını şöyle sıraladılar:
1- Vazifesine sabah namazından sonra başlaması gerekirken kuşluk vakti başlıyor.
2- Evine çekilir aramıza girmez.
3- Haftada bir gün, evinden dışarı bile çıkmaz. Kapısı arkasından kilitlidir.

Hz. Ömer, onlara bir kısım erzak ve giyecek vererek gönderdi. Hakim Sa'd bin Amir'i de bunların sebebini öğrenmek üzere huzuruna davet etti.

Hakim, Hz. Ömer'in huzuruna gelince durumu anlattı:
Birinci kusurum; ailem hasta olduğundan evin bütün işlerini bizzat kendim görüyorum ve bu sebepten vazifemin başına ancak kuşluk vakti gelebiliyorum.

İkincisi ise; akşam olunca gün boyu yaptığım işlerin muhasebesini yapıyor acaba yaptığım işlerde bir kusurum var mı diye onu tetkik ediyorum.

Üçüncüsü; sırtımdakinden başka giyecek elbisem yoktur. Haftada bir gün giydiğim çamaşırlarımı yıkıyor temizlik işleri ile meşgul oluyorum. Hatta evimde bile üzerime alacak bir elbisem olmadığından yıkadığım çamaşırlarım kuruyuncaya kadar hiçbir kimseyi görüşmeye bile kabul edemiyorum.

Sa'd bin Amir'in bu izahatı karşısında Hz.Ömer çok memnun oldu ve ondan sonra Sad'ı hatırladıkça, (Ah Sa'd ah, Allah korkusu seni ne kadar yüceltmiş) der onunla iftihar ederdi
Moderatöre Bildir   Logged

EZAN DİNMEZ DİYEN BAYRAK İNMEZ DİYEN ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR!...
Eğil kulak ver Ceddine
Türk'e kefen kimin haddine
Avrupa'dan Çin Seddi'ne
Türk'e rehber KUR'AN olsun
Hedef bize TURAN olsun!...
18 Mart 2007, 22:05:56
ESEDULLAH_HAKAN
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2007, 22:05:56 »

harika birşey helal olsun malibal kardeş ALLAH razı olsun çok güzel bir konu... işte insandaki iman takva ve ALLAH korkusu insanı bütün dünyeviyetten kurtarıyor ve tamamıyla mütevaziliğe büründürüyor...
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: