| 27 Eylül 2007, 23:59:15 |
|
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 19
Kayit Tarihi : 04 Mart 2007, 12:31:44
Mesaj Sayisi : 1346
Konu Sayisi : 425
Üye No : 69
Rep Gücü : Rap 50
Kisisel Mesaj : Artık emeklemeyi bitirdik, şimdi Amel zamanı..."
|
 |
« : 27 Eylül 2007, 23:59:15 » |
|
Hayatin Anlami Nedir ? " Eski zamanlarin birinde bir adam hayatin
anlaminin ne olduguna takmis kafayi.. Buldugu hiçbir cevap ona yeterli
gelmemis ve baskalarina sormaya karar vermis.. Ama aldigi cevaplarda
ona yetmemis.Fakat mutlaka bir cevabi olmali diyormus..Ve dolasip
herkese bunu sormaya karar vermis.. Köy,kasaba,ülke dolasmis bu arada
zamanda durmuyor tabiki ... Tam umudunu yitirmisken bir köyde konustugu
insanlar ona -Su karsi ki daglari görüyormusun,orada yasli bir bilge
yasar! istersen ona git belki o sana aradigin cevabi verebilir. "
demisler. Çok zorlu bir yolculuk sonunda Bilgenin yasadigi eve ulasmis
adam. Kapidan içeri girmis ve bilgeye Hayatin anlaminin ne oldugunu
somus ... Bilge sana bunun cevabini söylerim ama önce bir sinavdan
geçmen gerekiyor demis .... Adam kabul etmis.. Bilge bir çay kasigi
vermis adamin eline ve içinede silme bir sekilde zeytinyag doldurmus.
Simdi çik ve bahçede bir tur at tekrar buraya gel ... Yalniz dikkat et
kasiktaki zeytinyag eksilmesin eger bir damla eksilirse kaybedersin..
Adam gözü çay kasiginda bahçeyi turlayip gelmis.Bilge bakmis evet demis
kasikta yag eksilmemis,peki bahçe nasildi? Adam saskin..Ama demis ben
kasiktan baska bir yere bakmadim ki... Simdi tekrar bahçeyi
dolasiyorsun kasik yine elinde olacak ama bahçeyi inceleyip gel, demis
Bilge... Adam tekrar bahçeye çikmis gördügü güzellikler büyülemis
muhtesem bir bahçedeymis çünkü ... Geri geldiginde bilge, adama bahçe
nasildi diye sormus ... Adam gördügü güzellikler karsisinda
büyülendigini anlatmis.. Bilge gülümsemis ,ama kasikta hiç yag kalmamis
demis ve eklemis : "Hayat senin bakisinla anlam kazanir ya sadece bir
noktayi görürsün hayatin akip gider sen farkina varmazsin.. Yada
görebilecegin tüm güzelliklerin tam ortasinda hayati yasarsin akip giden zamanin anlam kazanir ... "
"Hayatinin anlami senin bakislarinda gizlidir"
SİZİN HAYATA BAKIŞ AÇINIZ NEDİR? [/b][/color]
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap[img][http://cdn-img1.imagechef.com/w/080721/sampfb87ffe75e3b8424.jpg/img]
|
|
|
| 28 Eylül 2007, 00:52:32 |
|
Administrator
Yas : 24
Mesaj Sayisi : 3150
Konu Sayisi : 473
Üye No : 15
Rep Gücü : Rap 45
|
 |
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2007, 00:52:32 » |
|
burda ki bilge kadar felsefi olmadığı kesin bakış açımın , ama yaşadığımız olaylardan, sıkıntılardan hatta bazı tatlı anlardan sonra dönüp baktığımızda eksilmiş, zamanı tutamadığımız bir kavramdır hayat.. elde edemediklerimizi düşünüp üzüldüğümüz çoğu zaman, çoğu zaman da küçücük bi umutla sımsıkı tutunduğumuz kısa bi yolculuk... bazen güzel sürprizlerle dolu , bazense hayal kırıklıklarıyla.. Sonsuz hikmet sahibi Rabbimizin bize bahşettiği bi imtihan süresi..okuldaki sınavlardan çok farklı.....kopye çekmek serbest, cevaplar önümüzde geriye kalan sadece uygulamak..onun yolunda tüketenlere ne mutlu... selametle  ayrıca tebrik ederim şehadet gülleri çok güzel ve genel bi konu açmışsın.. 
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
| 28 Eylül 2007, 01:22:42 |
|
♥!!!*...н♥є...*!!!♥
Üye Grubu : Klas Hastası
Yas : 21
Kayit Tarihi : 17 Eylül 2007, 13:49:23
Mesaj Sayisi : 115
Konu Sayisi : 4
Üye No : 592
Rep Gücü : Rap 3
Kisisel Mesaj : !!!*-.Habibullah'ı Sevmek Hz. Amine Gibi.-*!!!
|
 |
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2007, 01:22:42 » |
|
hayatın anlamı şudur ki ; Kuran'ı kerimde belirtildiği gibi; biz bu dünyaya imtihan wesilesiyle gelmişiz, herkes bu hayatı bitirp başka boyuta geçecektir...bu hayat sadece bir yol gibidir,Efendimiz (s.a.v) belirttiği gibi bu dünyada bi yolcu gibiyiz ister istemez elbet bi gün gideceğiz.insan bilmediğinden korkarmış bizler de tam idrakinde olamadığımız için ölümden korkarız.korkmam diyenler vardır ama korkarlar çünkü öldüğümüzde nası bi ortama, nası bi boyuta geçeceğimzi bilmioruz,görmedik. hayatın anlamı benim düşünceme göre AŞKtır.Dünya AŞK için yaratıldı.Allah Habib'inin AŞK'ına yarattı bu dünyayı.dünya hayatında da anlam AŞK'tır.AŞK biterse dünya da biter.şimdi "AŞK die bişey yok, ben görmedm" v.b tarzında konuşan insanlar çok ama gerçekten olmasa hayatın anlamı olmaz hayat da olmaz bana göre.Mecnun'un Leyla'ya aşkı olmasaydı hakikatı bulamazdı.bu vesileyle iki ayrı cinsin aşkı da güzeldir hayatı anlamlı kılar hele ki Allah için birbirlerini seviolarsa... kısacası hayatın anlamı SINAV DÜNYASINDA AŞKI BULMAKtır
|
Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapYaz dostum, yoksul görsen besle kaymak bal ile Yaz dostum, garipleri giydir ipek al ile Yaz dostum, öksüz görsen sar kanadn kolunu Yaz dostum, kimse gitmez bu dünyadan mal ile
|
|
|
| 28 Eylül 2007, 05:17:39 |
|
Kayit Tarihi : 04 Mart 2007, 12:31:44
Mesaj Sayisi : 1346
Konu Sayisi : 425
Üye No : 69
Rep Gücü : Rap 50
Kisisel Mesaj : Artık emeklemeyi bitirdik, şimdi Amel zamanı..."
|
 |
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2007, 05:17:39 » |
|
Arkadaşlar hayatın anlamı sizin için oldukça güzelmiş umarım herkezin düşüncesi bu kadar güzeldir asıl yorumlarınız için ben teşekkür ederim
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap[img][http://cdn-img1.imagechef.com/w/080721/sampfb87ffe75e3b8424.jpg/img]
|
|
|
| 28 Eylül 2007, 08:20:50 |
|
Administrator
Kayit Tarihi : 24 Şubat 2007, 00:17:01
Mesaj Sayisi : 5604
Konu Sayisi : 2421
Üye No : 2
Rep Gücü : Rap 168
Kisisel Mesaj : Canım sıkılıyor
|
 |
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2007, 08:20:50 » |
|
Hayat,Yüce Rabbimizin bizi İmtihan etmek için Önümüze koyduğu bir Sınavdır.Uzun bir Yolculuk içerisinde Sadece bir duraktır,ama Bir İnsanının En Önemli Sınavıdır.Çünkü Hayatında Yaptığı ve Yapmadığı şeylerden Sorumlu ve Mükelleftir.
"Hayat Ölmektir,Ölmek Yaşamaktır."
Çok Güzel Bir Konu Teşekkürler,İnşallah Vakit buldukça yazmaya devam ederim.
|
Bize ait Siteler |Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapMerak iyidir | Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapHz.Muhammed (s.a.v.) | Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapEn Klas Forum | Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
| 28 Eylül 2007, 17:24:50 |
|
вєη, ѕєη gιвιуιм...уα ѕєη, вєη σℓυя мυѕυη؟
Bayan Moderatör
Kayit Tarihi : 30 Mayıs 2008, 17:20:28
Mesaj Sayisi : 2165
Konu Sayisi : 174
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 248
Kisisel Mesaj : ѕυкüтυмυ єη güzєℓ ∂υα'м єуℓє уα ιℓαнι
|
 |
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2007, 17:24:50 » |
|
Nette gezerken bu şiiri buldum,konuya göre ve bence hayatın anlamı; sut bebegin gulusunde bir demet kir ciceginde hem dogumda, hem olumde mirildanilan melodide 'Seni seviyorum' diyen dilde sefkatle bakan bir cift gozde yaslanilan sevgili sinesinde almasanda verilen sevgide beklenilenin hasretinde hasretin icindeki ozlemde dua acilan ellerde seni bana anlatan siirde her sabah dogan guneste yapragin uzerindeki cigde solmadan acan bir cicekde yapraklari sararmis bir defterde satirlarda ucusan harflerde bulutlara ucup giden genclikte ak saclara kavusan senelerde yorgun gecen gunlerde gerceklesmesede, hayallerinde seni sana anlatan turkude huzunlu bir gitarin tellerinde bir kosede unuttugun resimde sakladigin kurdeleli sac buklesinde
doguda, batida, kuzeyde, guneyde baktigin, gordugun heryerde bir yudum sevgiyle gecen saatlerde hissedebilirsen eger icinde tutabilirsen eger ellerinde hapsedebilirsen yureginde
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Sessiz Çığlıklar Atıyorum Duyuyor Musun? Bütün Umudumla Sana Uzandım...
|
|
|
| 28 Eylül 2007, 20:32:36 |
|
#*#...!M@MH@T!PL!M...#*#
Bayan Moderatör
Yas : Yok
Kayit Tarihi : 09 Temmuz 2007, 15:12:11
Mesaj Sayisi : 5180
Konu Sayisi : 727
Üye No : 440
Rep Gücü : Rap 102
Kisisel Mesaj : S3WM3Y! ß!LM!ORS@N T@$1M@ O YÜR3Ğ!....
|
 |
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2007, 20:32:36 » |
|
hayatın anlamıı; hayatın anlamı bence kişilerin benliklerine kavuşmalarıdır kendi kimliklerindee en doğru yolda yani güzel RABBİM'in yolunda eksiğiyle bütünüyle ilerlemektirr... bence YOK'un dediği gibi hayatın bi anlamıda AŞK'tır ama bence bu ALLAH , peygamber aşkıdırr... belki hayatın tek değil bir çok anlamı vardır...mesela hayatın bir anlamıda özlemdir.. özlemeden özlenmeden olamaz bence. RABBİM sizleri her zaman özlenenlerinden eylesin inş. selam ve dua ile...
(bizi böyle bi konuda buluşturduğun için teşekkür ederiz şehadet gülleri)
|
***** S3WG! BULM@K !Ç!N @R@Y1$@ Ç1KM@Y1N @LD@N@ ß!L!RS!N!Z ÇÜNKÜ 3N DOĞRU S3WG! UMM@D1Ğ1N1Z @ND@ G!R3R H@Y@T1N1Z@ V3 S!Z D@H@ N3 OLDUĞUNU @NL@M@D@N TUT@R 3L!N!ZD3N.... *****Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
| 21 Ekim 2007, 23:09:53 |
|
Üye Grubu : Yeni Üye
Yas : 16
Kayit Tarihi : 21 Ekim 2007, 00:04:37
Mesaj Sayisi : 15
Üye No : 646
Rep Gücü : Rap 0
|
 |
« Yanıtla #7 : 21 Ekim 2007, 23:09:53 » |
|
HAYATIN ANLAMI Kendini yorgun hissetsen bile başarı senden kaçsa bile, Bir hata sana zarar verse bile, Hatta ihanet sana acı verse bile, Bir hayal yok olsa bile, Gözyaşları gözlerini yaksa bile, Kimse gayretlerini farketmese bile, Nankörlük ödülün olsa bile, Anlayışsızlık seni gülmekten alıkoysa bile, Ve hatta herşey hiç birşey olsa bile, VAZGEÇME...!!!!!!!!!!!!!!!!!! YENİDEN BAŞLA.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
| 22 Ekim 2007, 22:28:09 |
|
ESEDULLAH_HAKAN
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : 22 Ekim 2007, 22:28:09 » |
|
valla 20 yıldır şu hayatla içiçeyim bi anlamını bulmadım daha :)
hayatın anlamı kazandırdıkları ve kaybettirdikleridir galiba....
bu arada ebrar kardeş aynı mesaj iki defa gelmiş birisini siliyorum ok??
|
|
|
|
|
| 23 Ekim 2007, 19:40:13 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2007, 19:40:13 » |
|
ay inanmıorum evet yeni olduğum belli oluyo işte;) teşekkür edrim bence hayatın bi anlamı yok anlamların hayatı var hayatın anlamı bizleriz.........
|
|
|
|
|
| 23 Ekim 2007, 19:59:00 |
|
konya imam-hatipli olmak...
Kayit Tarihi : 24 Mart 2007, 15:21:41
Mesaj Sayisi : 1032
Konu Sayisi : 30
Üye No : 106
Rep Gücü : Rap 9
Kisisel Mesaj : konya imam-hatip lisesi
|
 |
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2007, 19:59:00 » |
|
ben hayatta bi anlam bulamadım...hayat anlamsız ve bizim yaşamak zorunda olduğumuz bi yer gibi geliyor bana....
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
| 23 Ekim 2007, 20:24:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2007, 20:24:53 » |
|
gül kokusunu diken ile iyi geçindiği için almış bizde bu hayata rabbimizin rızasını kazanmak için geldik amacımız bu olursa dikenlerin arasından gülü bulabiliriz unutmayalım hayatı anlamlı kılan Allah için yaşamak ve sevmektir
|
|
|
|
|
| 23 Ekim 2007, 20:26:01 |
|
konya imam-hatipli olmak...
Kayit Tarihi : 24 Mart 2007, 15:21:41
Mesaj Sayisi : 1032
Konu Sayisi : 30
Üye No : 106
Rep Gücü : Rap 9
Kisisel Mesaj : konya imam-hatip lisesi
|
 |
« Yanıtla #12 : 23 Ekim 2007, 20:26:01 » |
|
çok doğru söylemişsin ama ben bu hayatta dikenlerin arasından gülü bulamıyorum....
|
|
|
|
| 23 Ekim 2007, 20:42:38 |
|
ESEDULLAH_HAKAN
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : 23 Ekim 2007, 20:42:38 » |
|
hayat ben demek ben ise hiç bişey ve herşey....
|
|
|
|
|
| 23 Ekim 2007, 20:57:20 |
|