Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Sahabe-i Kiram > HZ. osman (r.a.)’Iın şahadetii ...
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi HZ. osman (r.a.)’Iın şahadetii ...
Cevaplar 2
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 97
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: HZ. osman (r.a.)’Iın şahadetii ...  (Okunma Sayısı 97 defa)
20 Ocak 2008, 20:33:12
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 19
Kayit Tarihi : 02 Haziran 2007, 16:07:58
Mesaj Sayisi : 1307
Konu Sayisi : 380
Üye No : 291
Rep Gücü : Rap 53
Kisisel Mesaj : Her $ey YaLan oLmu$ ßu DiyaRDa...

« : 20 Ocak 2008, 20:33:12 »

HZ. OSMAN (R.A.)’IN ŞAHÂDETİ
Başa gelen belâ ve musîbetler, illâ da bir hata ve günah neticesi değildir. Bilakis âhiretteki makam ve mertebenin yükselmesi, Rabbimizin indindeki mükâfatın çoğalması hikmetine bağlı bir imtihan da olabilir. Bundan dolayıdır ki Sevigili Peygamberimiz (s.a.v.), “Mü’min belevîdir!” buyurmuşlardır. Yani belâlara, imtihanlara mâruz kalabilir. Mü’min bu musîbetleri, “Bu da geçer yâhu!.. diyerek karşılamalı, sabırlı olmaya gayret göstermelidir.
İslâm’ın dört büyük hâlîfesinden üçüncüsü olan Hz. Osman (r.a.)’ı âsiler muhâsara etmiş, evinin etrafını kontrol altına almışlardı. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.anhümâ) de âsîlere karşı onu koruyor, muhâfızlık yapıyorlardı. Bir ara bunlar da âsîler tarafından yaralandılar. Bu sıradaki karışıklıktan istifade eden âsîler duvardan atlayıp içeriye girdiler. Bir köşede Kur’an okumakta olan halîfeyle yüzyüze geldiler. Hayâ ve sabır timsâli o büyük insan, âsîlere şunları sordu:
— Ben Medîne’ye geldiğimde Müslümanlar susuzluktan baygınlık geçirmekteydiler. Rume kuyusu bir Yahûdi’nin elindeydi. Parası olan Müslüman’a su satıyor, olmayan susuzluktan kendinden geçiyordu. Bu kuyunun yarısını satın aldım. Bir günü benim, bir günü de Yahûdi’nin oldu. Benim günümü Müslümanlar’a vakfettim. Bundan sonra Müslümanlar parasız su aldılar. Böyelece susuzluktan kurtuldular. Bu böyle olmadı mı?
— Evet öyle oldu!
— Mescid dar geldiği için Efendimiz (s.a.v.) bitişikteki komşusunun arsasını kim satın alır da mescidimize katarsa, cennette daha hayırlı arsaya kavuşmuş olur, buyurunca ben bu arsayı satın alıp da mescidimize katmadım mı?
— Evet öyle oldu. Bunu da sen yaptın.
— Düşmanla cihada giden ordumuzun teçhizâtı yoktu. Bunu görünce orduyu baştan sona mühimmatla teçhiz eden ben değilmiydim?
— Evet sendin!
— Sebir dağında Resûlüllah (s.a.v.)’la birlikte Ebû Bekir, Ömer (r.anhümâ) ve ben de vardım. Dağ zelzeleye mâruz kalınca Resûlüllah (s.a.v.), “Sâkin ol ey Sebir! Senin üzerinde bir peygamber, bir sıddîk, iki de şehid vardır, demedi mi?”
— Evet, öyle dedi.
— Demek beni öldürenler beni şehid etmiş olacaklar. Kendilerinin ne durumda olacaklarını sizin irfânınıza havâle ediyorum!
Bundan sonra nihâi sözünü söyledi:
— Zaten ben bu gece rüyamda Resûlüllah’ı (s.a.v.)’ı gördüm. “Hepimiz oruçluyuz, gel iftarı berlikte yapalım”buyurdu. Ben orucumu onunla açacağımı da düşünmekteyim!..
Tabiî ki bütün bunlar neticeyi değiştirmedi. Âsilerin gözleri dönmüştü bir kere... Kılıçlar indi, okumakta olduğu Kur’ân’ın sayfalarına mazlum ve şehid olan Halîfe-i Müslim’in kanları sıçradı!..
Rabbimiz bizim gibi âciz ve zayıf kullarını, Habibi ve sevgilileri hürmetine iltimas eyleyerek, böyle belâlara mâruz bırakmasın, böyle imtihanlara tâbi tutmasın.

Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
20 Ocak 2008, 22:14:38
Administrator
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 24
Mesaj Sayisi : 3150
Konu Sayisi : 473
Üye No : 15
Rep Gücü : Rap 45

« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2008, 22:14:38 »

Rabbimiz bizim gibi âciz ve zayıf kullarını, Habibi ve sevgilileri hürmetine iltimas eyleyerek, böyle belâlara mâruz bırakmasın, böyle imtihanlara tâbi tutmasın.
amin..kalpleri mühürlenmiş insanlar o günde aynıydı bugün de..Allah'ın sevdiği kullarına olmadık zulümlerr yapılıyo..bu bir imtihan olduğu için hesabıda öbür dünyada sorulacaktır muhakkak..imtihan sabretmek müminin özelliğidir..Allah hz osman'dan da razı olsun ve bizi şefaatlerine nail eylesin inşaallah..paylaşım için çok teşkkürler merveli kardeşim

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
21 Ocak 2008, 00:21:16
eslem
Üye Grubu : Klas Dostu
Yas : 17
Kayit Tarihi : 07 Ocak 2008, 22:55:49
Mesaj Sayisi : 70
Konu Sayisi : 7
Üye No : 815
Rep Gücü : Rap 6
Kisisel Mesaj : aynalar yalan söylemez...

« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2008, 00:21:16 »

rabbim şehadetini kabul etsin, şehadet şerbetinden bir yudumda bizlere nasip etsin inşallah...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: