Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Sahabe-i Kiram > İmam-ı Âzam Hazretleri'nin Pratik Zekası
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi İmam-ı Âzam Hazretleri'nin Pratik Zekası
Cevaplar 1
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 127
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İmam-ı Âzam Hazretleri'nin Pratik Zekası  (Okunma Sayısı 127 defa)
01 Mart 2007, 23:32:37
Üye Grubu : Klas Hastası
Kayit Tarihi : 26 Şubat 2007, 16:34:54
Mesaj Sayisi : 136
Konu Sayisi : 65
Üye No : 58
Rep Gücü : Rap 7
Kisisel Mesaj : Eskiler İyi Tanır

« : 01 Mart 2007, 23:32:37 »

İmam-i Âzam Hazretleri'ni sevmeyen bir kişi, onu aciz bırakmak için bazı sorular ayarlayıp sormak için, huzuruna geldi.
Dedi ki:
- Ya imam, bir kişi şöyle diyor: "Cenneti ümit etmiyorum, cehennemden korkmuyorum, Allah(c.c.)'tan korkmuyorum, ölü eti yiyorum, rükû ve secdesiz namaz kılıyorum, hakka buğzediyorum, fitneyi seviyorum, yahudi ve hıristiyanları tasdik ediyorum, görmeden şahitlik yapıyorum." Bu adam hakkında ne dersiniz?

İmam-ı Âzam Hazretleri, adamın kendisine:
- Senin, bu hususta şahsî bilgin nedir? diye sordu. Adam:
- Ben bir şey bilmiyorum, deyince talebelerine sordu. Onlar:
- Bu sayılan şeyler küfür alâmeti olduğu için, bu sözleri söyleyen adamın felâketine delalet eder, dediler, İmam Hazretleri ise:
- Aksine, bu sözleri söyleyen adam Allah(c.c.) dostlarındandır. Bakın bunların manalarını açıklayayım, diyerek şu açıklamayı yaptı:
- Cenneti ümit etmiyor, yani cennetin Rabbini ümit ediyor. Cehennemden korkmuyor, cehennemin Rabbinden korkuyor. Allah(c.c.)'tan korkmuyor, çünkü Allah(c.c.)'ın rahmetle muamele edeceğini ümit ediyor. Ölü eti yiyor, yani balık eti yiyor. Rükusuz, secdesiz namaz kılıyor, yani cenaze namazı kılıyor. Hakka buğzediyor, ölüm haktır, ona buğzediyor, yani daha fazla yaşayarak daha fazla ibadet etmek istiyor. Fitneyi seviyor, çünkü Kur'ân-ı Kerim'de "Evlatlarınız sizin için birer fitnedir" buyuruluyor. O şahıs çocuklarını seviyor. Yahudi ve hıristiyanları tasdik ediyor, yani onların birbirleri hakkında söylediklerini tasdik ediyor. Görmeden şahitlik yapıyor ki onun da manası şudur: Allah(c.c.)'ı görmediği halde Allah(c.c.)'ın varlığı hakkında şahitlik yapıyor.
Bu cevabı verdikten sonra, bunları soran adama dönerek:
- Cevabını aldın. Fakat bundan sonra kendine lâzım olmayan şeylerle meşgul olma, diye tenbih etti.
Adam:
- Senin söylediklerinin hepsi doğrudur yâ imam, diyerek kalktı ve gözlerinden öptü.
İmam-ı Âzam Hazretleri o kadar kuvvetli bir zekaya sahipti ki, onun hakkında:
- Numan bin Sabit, bir direğin altun olduğunu söylese onu isbat eder, denilmiştir.
İmam-ı Âzam Hazretleri'nin ismi Numan, babasının ismi Sabit'ti
Moderatöre Bildir   Logged

Burası benim ilim yerim,kendimle ilgili sorunum varsa
Bırak doktorum olan "ben" uğraşayım.

Çok kişiyi öldürdüm,cesetlerinde parmak izim yoktu.
Soğukluk içimi ürpertti,damar kanım dondu.
Bu yeniden başlamasından korktuğum kaçıncı sondu?

Hata ve yanlışlarım çırılçıplak,o kadar utanç vericiki!..
Benim böyle olmamam gerekirdi.

DaRKneSs_WarrioR[
19 Mart 2007, 23:49:25
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 19
Kayit Tarihi : 04 Mart 2007, 12:31:44
Mesaj Sayisi : 1346
Konu Sayisi : 425
Üye No : 69
Rep Gücü : Rap 50
Kisisel Mesaj : Artık emeklemeyi bitirdik, şimdi Amel zamanı..."

« Yanıtla #1 : 19 Mart 2007, 23:49:25 »

imam-ı Azam gerçekten çok zeki bir insanmış Allahım bizede öyle zekiy olmayı nasip etsin inş
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
[img][http://cdn-img1.imagechef.com/w/080721/sampfb87ffe75e3b8424.jpg/img]
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
GoogleTagged: hazretleri azam

Gitmek istediğiniz yer: