Klas En Klas Forum Sitesi
20 Temmuz 2008, 12:49:10 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Portal    Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İnandım Demek Yeter mi?  (Okunma Sayısı 57 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
уα вєη ƒαzℓαуıм вυ şєнιя∂є, уα ∂α вιяι єкѕιк .. (!)
Bayan Moderatör
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 117
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 185
Kişisel Mesaj : ѕυкüтυмυ єη güzєℓ ∂υα'м єуℓє уα ιℓαнι

« : 20 Mart 2008, 14:43:37 »

Sadece “elhamdülillah mü‘miniz“ demekle, Yüce Rabbimizi razı edemeyiz. Rabbimiz (c.c), imanımızda samimi olmamızı ve inandığımız değerleri korumak için bir gayret göstermemizi istiyor. Allahu Teala, bir ayetinde:

“İman ettim demekle kurtulacağınızı mı zannettiniz Nasıl iman ettiğinizi ve ne derece samimi olduğunuzu ölçeceğiz“( Ankebut, 2-3) buyuruyor. Dili ile iman ettiğini söylediği halde, iman edilen şeyleri kalbi ile tasdik etmeyen kimselere, Allahu Teala: “Onlar inandık dediler. De ki: Siz iman etmediniz, ama ‘boyun eğdik‘ deyin. Henüz iman kalblerinize yerleşmedi.“( Hucurat, 14) uyarısında bulunuyor. Bu ayetler, şimdi bizlere hitab ediyor ve bu günün mü‘minini uyarıyor.

İman esaslarına inanan bir kimse mü‘mindir. Bu esaslara halk dilinde “Amentü“ denir. Bu esaslar, Allah‘a, Allah‘ın meleklerine, kitablarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah‘ın yaratmasıyla olduğuna iman etmektir.

İmanın temelini işte bunları tasdik oluşturur. İman önce bu tasdikle başlar. Aslında yok olan bir şeye değil, var olduğu halde görünmeyen şeylere iman edilir. Bunun için önce imana davet eden Peygamberin sözüne teslim olunur; onun söyledikleri hak kabul edilir. İnandığımız şeylerin hakikatini anlamak, varlıklarını hissetmek, onları tanımak sonra gelir.

Allah katında geçerli hiçbir özrü yokken bir farzı terk eden kimse, büyük günah işlemiştir. Aynı şekilde haram edilen bir işi yapmak da büyük günahtır. Büyük günah işleyene ve ona devam edene “fasık“ denir. Fasığın tevbe etmesi farzdır. Günah işleyen bir kimse, günahı helal görmüyor, onun haram olduğuna inanıyor fakat nefsin hevası veya kötü çevrenin etkisi ile kötülüğe düştüğünü söylüyorsa bu kimse mü‘mindir; onun kısa zamanda tevbe etmesi beklenir ve hayırlara dönmesi için dua edilir.

Diliyle mü‘min olduğunu söylediği halde, kalbiyle onları yalanlayan, açık bir menfaat veya gizli bir fesat için müslüman gözüken kimseye “münafık“ denir. Münafığın dünyada zararı ve ahirette azabı kafirden daha şiddetlidir.

Mü‘minim diyen herkes, bu iman ve Allah sevgisini ispat etmekle yükümlüdür. Bunun tek yolu önce Allahu Teala‘nın her mü‘mine farz kıldığı amelleri yapmaktır. Bunların başında beş vakit namaz gelir. Beş vakit namazını kılan bir insan, imanını ispat, müslümanlığını ilan etmiştir. Haramlardan kaçınmak da farzdır. Bu haramların başında Allahu Teala‘ya şirk koşmak ve yalan konuşmak gelir.

Mü‘min, insanların kendisinden emin olduğu insandır. Müslüman, herkese selamet ve rahmet olan kimsedir.
Moderatöre Bildir   Logged

Fe Eyne Tezhebun..Nereye Bu Gidiş??
 Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
lคเlคђєเllคllคђ ๓ยђค๓๓є๔ยггєรยlยllคђ
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 402
Üye No : 797
Rep Gücü : Rap 68
Kişisel Mesaj : öуℓє вιя gєçєя zαмαηкι

« Yanıtla #1 : 21 Mart 2008, 20:26:39 »

Rabbimiz c.c. bizleri samimi bir kalp ile inanan ve inandığıyla yaşayabilen kullarından eylesin...
Teşekkürler emeğine sağlık.
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
GoogleTagged: demek klas

Otomatik Tag
İnandım Demek Yeter mi? klas, İnandım Demek Yeter mi? sinema, İnandım Demek Yeter mi? film, İnandım Demek Yeter mi? haber,İnandım Demek Yeter mi? teknoloji, İnandım Demek Yeter mi? televizyon, İnandım Demek Yeter mi? anket, İnandım Demek Yeter mi? fragman, İnandım Demek Yeter mi? mizah, İnandım Demek Yeter mi? komik indir, İnandım Demek Yeter mi? program yükle, İnandım Demek Yeter mi? download, İnandım Demek Yeter mi? ilahi, İnandım Demek Yeter mi? resim, İnandım Demek Yeter mi? islam, İnandım Demek Yeter mi? anket,İnandım Demek Yeter mi? video, İnandım Demek Yeter mi? imamhatip,İnandım Demek Yeter mi? dini bilgi, İnandım Demek Yeter mi? resim, İnandım Demek Yeter mi? siir, İnandım Demek Yeter mi? biyografi, İnandım Demek Yeter mi? sehirler, İnandım Demek Yeter mi? moda, İnandım Demek Yeter mi? dizi, İnandım Demek Yeter mi? photoshop, İnandım Demek Yeter mi? font, İnandım Demek Yeter mi? dizisi, İnandım Demek Yeter mi? smf, İnandım Demek Yeter mi? sözleri, İnandım Demek Yeter mi? avatar, İnandım Demek Yeter mi? sohbet , İnandım Demek Yeter mi? smf mod, İnandım Demek Yeter mi? windows, İnandım Demek Yeter mi? futbol, İnandım Demek Yeter mi? smf tema, İnandım Demek Yeter mi? smf seo,İnandım Demek Yeter mi? donanim, İnandım Demek Yeter mi? wallpapers, İnandım Demek Yeter mi? çözüm, İnandım Demek Yeter mi? moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //

Gitmek istediğiniz yer: