|
ѕσυℓ_єяαѕєя
Administrator
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 105
Kayit Tarihi : 23 Şubat 2007, 23:17:01
Mesaj Sayisi : 5889
Konu Sayisi : 2476
Üye No : 2
Rep Gücü : Rap 173
Kisisel Mesaj : Çok Uzaklarda
|
 |
« : 20 Ağustos 2008, 17:46:42 » |
|
Hatay'da bir kadın, birlikte yaşadığı kişi tarafından 10 aylık kızının internette satışa sunulduğunu söyledi. Hatay'da, kızının, birlikte yaşadığı kişi tarafından internette satışa çıkarıldığını, hayatının tehlikede olduğunu ileri sürerek Adana'daki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki sığınmaevine yerleştirilen genç kadının, beraberindeki çocuğu ve üvey annesiyle kendi isteğiyle kurumdan ayrıldığı bildirildi.
Hatay'da birlikte yaşadığı kişinin evinden kaçtığını ifade eden ve can güvenliği olmadığını gerekçe gösteren T.A. (17), 10 aylık kızı C. ve üvey annesi N.O. (58) ile yaklaşık bir ay önce geldiği Adana'da, çeşitli yardım kuruluşlarından destek aldıktan sonra 18 Ağustos Pazartesi günü Valilik tarafından Adana Kadın Sığınmaevine yerleştirildi.Valilik yetkilileri, kurumda konuk edilen, psikolojik destek sağlanan, psikologlarla yaptığı tüm görüşmeler kayıt altına alınan genç kadının ısrarla ayrılmak istediğini belirttiler.
Yetkililer, T.A'nın, kurum yöneticilerinin, can güvenliğinin bulunmadığı yönündeki gerekçesini dikkate alarak, başka bir sığınmaevine nakli önerisini de kabul etmediğini, kendi isteği ile ayrıldığını belirten yazılı başvuru yaptığını ve kızı C. ve üvey annesi N.O ile ayrıldığını kaydettiler.
Valilik yetkilileri, T.A'nın, ''Birlikte yaşadığım kişi çocuğumuzu internette satışa çıkardı, bana da sürekli şiddet uyguluyor. Can güvenliğim bile yok. Beni bulup intikam almak isteyebilir'' şeklindeki iddialarını dikkate aldıklarını, bu yüzden yönlendirici olmalarına rağmen genç kadının kurumdan ayrılmayı istediğini bildirdiler.
|