Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Genel Konular > Dini ve İbretlik Hikayeler (Moderatör: TURKUAZ) > Karınca ve Hz.Süleyman
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Karınca ve Hz.Süleyman
Cevaplar 0
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 99
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Karınca ve Hz.Süleyman  (Okunma Sayısı 99 defa)
23 Aralık 2007, 13:09:28
Üye Grubu : Klas Dostu
Yas : 17
Kayit Tarihi : 22 Aralık 2007, 14:00:42
Mesaj Sayisi : 59
Konu Sayisi : 39
Üye No : 752
Rep Gücü : Rap 1
Kisisel Mesaj : ..........:::::HAYKO CEPKİN:::::..........

« : 23 Aralık 2007, 13:09:28 »

Bir gün Süleyman Peygamber ( a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da,

"Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir.

Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber ( a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Kendi kendine meraklanır. Acaba neden yemedi? Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s ) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar. Karınca da,

"Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah ( c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek, diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi.
Moderatöre Bildir   Logged

.....:::::KONYA  İHL .....:::::

Sen en büyük sevgiyi hakedecek kadar mükemmel ,
Herkesin sevmeyi haketmeyeceği kadar özelsin.

İMZAMA KARIŞMAYIIIIIIIIIIIIIIIIIN.............

İmzana Karışırız,karıştımda zaten karışmayacakların yanına
İmza:Soul_Eraser
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: