Klas En Klas Forum Sitesi
22 Ağustos 2008, 00:25:48
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Portal
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
GoogleTagged
Giriş Yap
>
Dini Konu ve Paylaşımlar
>
İslam ve İnsan
>
Kuran-ı Kerim
>
Kurani Kerım Okumanin Fazıletı
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Bu Konuyu Gönder
|
Yazdır
Gönderen
Konu: Kurani Kerım Okumanin Fazıletı (Okunma Sayısı 84 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nur
уα вєη ƒαzℓαуıм вυ şєнιя∂є, уα ∂α вιяι єкѕιк .. (!)
Bayan Moderatör
Üye Grubu :
O Bir Klas
Diyar-ı Mevlana
Konu Sayısı :
172
Üye No :
1487
Rep Gücü :
Rap 244
Kişisel Mesaj :
ѕυкüтυмυ єη güzєℓ ∂υα'м єуℓє уα ιℓαнι
«
:
25 Ekim 2007, 18:54:06 »
Rahman Rahim Allahin adi ile...
Allaha hamd olsun.
Selam olsun onun secmis oldugu kullarina
Kuranı Kerimi okuyanın şevkini Okumak isteyenin okumasını Okumasını bilmeyeninde öğrenme gayretini artıracağını arzu ettiğimiz aşağıdaki yazı Ayeti Kerime Hadisi şerif ve bir kıssa ile kısa olarak izaha çalışılmıştır.
Kuranı Kerimi okumanın faziletine dair daha önce acizane halimizle izaha çalışmıştık.Lütfen Lütfen Lütfen Kitabullaha ve Sünneti Seniyeye bütün azalarımızla sarılalam.
KURANI KERİM OKUMANIN FAZİLETİ
Haberiniz olsun ki bu Kuran insanları en doğru yola hidayet eder ve salih ameller yapan müminlere kendilerine büyük bir ecir olduğunu müjde eder. (Sure-i İsra, 9)
*Kuran-ı Kerim Peygamber Efendimiz (s.a.v)e verilen en büyük mucizedir. Bu büyük mucizeyi Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle izah etmektedirler. Muhakkak ki ileride zifiri karanlık geceler gibi fitneler olacak. buyurunca Ashabı kiram (Aleyhimürrıdvan) Ey Allahın Rasulü ondan kurtuluş nasıl olur? dediler. Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdu ki;
*Yüce Allahın kitabıyla ki; onda sizden öncekilerin haberleri, sizden sonrakilerin haberleri ve sizin aranızdaki meselelerle alakalı hükümler vardır. O bir eğlence vasıtası değildir, Hak ile batılı ayıran ilahi bir kelamdır. Kim onu kibirlenerek terk ederse Allah onun belini kırar. Kim de doğru yolu ondan başkasında ararsa, Allah onu sapıklığa düşürür. O Allahın sağlam bir ipidir. Apaçık bir nurudur. Dosdoğru bir yoldur. Yine o öyle bir kitaptır ki, onun sayesinde insan sapıtmaz, batıl fikirlere kanmaz, insanları doğru itikat ve salih amellere irşad eder. Alimler ona doymaz, müttekiler ondan usanmazlar. Onun ilmini bilen ilerler, onunla amel eden sevap kazanır. Onunla hukmeden adil olur, ona sımsıkı sarılan doğru yolu bulur.
*Onun lafzını okumak da bir ibadettir. Manası bilinmese de okuyan, bu fazilete nail olur. Rasülullah (s.a.v) Muhakkak demirin paslandığı gibi kalpler de pas tutar. buyurdular: Ashabı Kiram (Aleyhimürrıdvan): Onun cilası nedir Ya Rasulullah diye sordular. O da Kuran-ı KerImi okumak ve ölümü hatırlamaktır
*Bir hadIs-i şerIflerinde Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadırlar. Herhangi bir cemaat Allahın evlerinden birinde toplanır, Kuran-ı kerimi okurlar ve aralarında müzakere ederlerse mutlaka üzerlerine sekine, (kalb huzuru, gönül ferahlığı) iner. Allahın rahmeti kendilerini kaplar, melekler kendilerini kuşatır ve Allah onları meleklere zikreder.
***İnsanlardan ibadette en ileri olan onu, çok okuyandır.
***Ümmetimin ibadetlerinin en faziletlisi Kuran-ı Kerimi yüzüne bakarak okumaktır.
*Kuran-ı Kerimin her bir harfi için, Namazda okuyana (1000) hasene; abdestli okuyana (100) hasene, abdestsiz ezbere okuyana (10) hasene verilir. Kuran-ı Kerimi ezbere okumakla yüzünden okumak arasında sevap bakımından çok fark vardır. Hatta Kuran-ı kerimin yüzüne bakmak bile ibadettir. Nitekim hadis-i şeriflerinde Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır.
*Rabbi ile konuşmak isteyen Kelamullahı okusun buyurur.
*İmam-ı Ahmed İbn-i Hanbel (r.a) da buna istinaden Kuran-ı KerIm okuyan kişi Cenab-ı Hak ile konuştuğuna yemin etse, yalan söylemiş olmaz. diye fetva vermiştir.
*Eshab-ı Kiramdan Üseyd Bin Hudeyr (r.a) anlatıyor.
*Bir gün yolculuktan dönerken sahrada gecelemem icap etti. Yanımda atım ve küçük oğlum Yahya vardı. Oğlumu yatırdım, atımı bağladım ve kendim de Kuran-ı Kerim okumağa başladım. Biraz okuyunca atım kükreyip şaha kalktı. Okumayı bıraktım; atıma baktım, o anda sakinleşti. Sonra tekrar okumaya başladım. Tekrar atım şaha kalkmaya başladı. Oğlumu ezecek diye korktum, okumayı bıraktım. At tekrar sakinleşti. Sonra tekrar başladım, yine şaha kalktı. Ne oluyor, ne görüyor da ürküyor? dedim. Başımı kaldırıp semaya baktığımda daha evvel görmediğim şekilde, başımın üzerinde, içinde yıldızlar gibi pırıltılar olan büyük bir nur halkası gördüm.
Sabah erken Medineye döndüğümde geceki manzarayı Rasulallah (s.a.v) arz ettim.
*Rasulallah Efendimiz (s.a.v) Ya Üseyd! Sen bir yerde Kuran-ı Kerim okursun da orada yalnız olduğunu mu zannedersin? O gördüğün nur halkası, Allahın nuru, içindeki yıldızlar gibi parlayanlar da Allahın melekleri ve ervah-ı mukaddese (mukaddes ruhlar)dir. Şayet sen sabaha kadar okusaydın seninle beraber olurlardı. buyurdular.
*Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Kuran-ı kerimin her hatmedilişinde müstecap (Makbûl, kabûl olunan, geri çevrilmeyen) bir dua vardır. buyurmaktadır.
Bilhassa Ramazan-ı şerIfte Kuran-ı KerImi hatmetmek sünnettir. Bunu mukabele şeklinde yapmak da ayrı bir sünnettir.
Moderatöre Bildir
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için
Üye Ol
veya
Giris Yap
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için
Üye Ol
veya
Giris Yap
mxdönence
Ziyaretçi
Ynt: Kurani Kerım Okumanin Fazıletı
«
Yanıtla #1 :
25 Ekim 2007, 20:30:27 »
Allah c.c. biz aciz kullarını kitabı Yüce Kur'an-ı Kerim'i
layıkıyla okuyan ve hatmeden kullarından eylesin İnşaallah.
Sağol nur güzel ve faydalı bir paylaşımdı.
Moderatöre Bildir
ESEDULLAH_HAKAN
Ziyaretçi
«
Yanıtla #2 :
25 Ekim 2007, 20:35:35 »
emeğine sağlık nurlu nur... teşekkürler... çok önemli bir konu.. özellikle hafız olmayı düşünenler için :):)
Moderatöre Bildir
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Bu Konuyu Gönder
|
Yazdır
Otomatik Tag
Kurani Kerım Okumanin Fazıletı klas, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı sinema, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı film, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı haber,Kurani Kerım Okumanin Fazıletı teknoloji, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı televizyon, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı anket, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı fragman, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı mizah, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı komik indir, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı program yükle, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı download, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı ilahi, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı resim, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı islam, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı anket,Kurani Kerım Okumanin Fazıletı video, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı imamhatip,Kurani Kerım Okumanin Fazıletı dini bilgi, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı resim, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı siir, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı biyografi, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı sehirler, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı moda, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı dizi, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı photoshop, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı font, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı dizisi, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı smf, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı sözleri, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı avatar, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı sohbet , Kurani Kerım Okumanin Fazıletı smf mod, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı windows, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı futbol, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı smf tema, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı smf seo,Kurani Kerım Okumanin Fazıletı donanim, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı wallpapers, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı çözüm, Kurani Kerım Okumanin Fazıletı moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Klas Forum Sohbet ve Eğlence
-----------------------------
=> Gündemden Başlıklar (Son Dakika Haberler)
===> Teknoloji Haberleri
=> Videolar [Genel]
===> Şarkı , Klip, Konser Videoları
===> Hayvanlar Aleminden Videolar
===> Otomobil Videoları
===> Kaza Videoları
===> Spor Videoları
===> Çocuklara Özel Videolar
===> Kamera Şakaları
===> Motor Sporları
===> Komik Vİdeolar
===> Güzel ve İlginç Videolar
===> Dini Videolar
=> Sinema
===> Vizyondaki Filmler
===> Film Tanıtım ve Fragmanları
=> Güzel ve İlginç Resimler (Genel)
===> Komik Resim
===> Kendi Çektiğimiz Resimler
===> Hayvan Resimleri
===> Doğa Resimleri
===> Dini Resimler
===> Aşk ve Sevgi Resimleri
=> Anketler
===> Sosyal Gelişmelerle İlgili Anketler
===> Spor Anketleri
===> Eğitim,Kültür ve Sanat Anketleri
===> Kategori Dışı Tüm Anketler
=> Spor
=> Serbest Kürsü
=> Sohbet ve Eğlence
===> Garip olaylar
===> Sohbet-Geyik
===> MİZAH
===> Forum Oyunları (Mesaj Sayacı Kapalı)
=> Müzik-İlahi Sohbet
===> Şarkı Sözleri
===> İlahi Sözleri
===> Müzik Sohbet
=> Bize Özel Günler
=> Sınavlar ve Hazırlık - Eğitim Haberleri
=> Şiir Köşesi
===> Başörtüsü Şiirleri
===> Güzel Şiirler
===> Aşk Şiirleri
===> İslami Şiirler
=> Rüya Tabirleri