Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > İbadetler (Moderatör: TUĞBA PB) > ...NAMAZ İÇİN AĞLANIRMI?...
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi ...NAMAZ İÇİN AĞLANIRMI?...
Cevaplar 5
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 166
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: ...NAMAZ İÇİN AĞLANIRMI?...  (Okunma Sayısı 166 defa)
11 Ağustos 2007, 22:39:45
Bayan Moderatör
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 18
Kayit Tarihi : 27 Haziran 2007, 00:41:05
Mesaj Sayisi : 1447
Konu Sayisi : 60
Üye No : 402
Rep Gücü : Rap 50
Kisisel Mesaj : ã$¦kåtÙL ®Âßë

« : 11 Ağustos 2007, 22:39:45 »

Yıllar önce bir otobüsle yolculuk ederken sabah namazının vakti girmişti. Her yolculukta yaşadığım “namaz sancısı” her yanımı öylesine kaplamıştı ki, uyuyamıyordum. Şoför bir türlü mola vermiyor, vakit gittikçe daralıyordu.

Birlikte yolculuk ettiğimiz arkadaşıma yöneldim:

— Namaz geçmek üzere. Ben şoföre namaz için ricada bulunacağım. Durmazsa ineceğim, dedim. Kaşlarını çattı, alaycı bir ifadeyle:

— Ya sen aklını mı kaçırdın, dedi.

Şaşırdım, üzüldüm, kırıldım. Namazlarını kılan bir kimseydi o. Gerçekten ben aklımı mı kaçırmıştım? Otobüste mışıl mışıl uyuyup, Rabbimi düşünmeden oturmalı mıydım?

Kendimi sorguladım. Sabah namazını bu kadar düşünmekte haksız mıydım?

Oysa bir gece dayısına misafir olan babam, sabah hıçkırık sesleriyle uyanıyor. Dayısının oğlu çocuk gibi gözyaşı döküyor. Sebebini sorduğunda aldığı cevap ilginç:

— Sabah namazına kalkamadık. Baksana, güneş doğmuş; onun için ağlıyorum.

Evet, namaz için ağlanır, namaz için akıl kaçırılır, ona can ve canan feda edilir. Ne yazık ki, şimdi bu gerçek tam anlaşılmıyor.

Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, sabah namazını düşünmek “delilik”, kalkamayınca ağlamak “gariplik” olabiliyor! Gerçekten sabah namazını kaçırınca üzülmemiz gerekmez mi?

“İmandan sonra en büyük ve en mühim mesele olan namaz”ın bir vakti geçirilince hiçbir şey olmamış gibi normal mi karşılamalıyız?

Sabaha kadar dünya kupası maçlarını izlemek mantıklı, ama Kur’an’da en fazla emredilen ibadet olan namazı düşünmek gereksiz mi? Oysa sabah uyanamadığı için üniversite sınavını kaçıran bir genç, üzüntüsünden, kahrından, yeri göğü yıkabiliyor.

Peki, Peygamberimizin (s.a.v.), iki ayrı hadiste, “Dünya ve içindekilerden hayırlıdır” dediği sabah namazının sünneti ve farzı, bir maç kadar önemli değil mi? Dünya ve içindeki tüm hazinelerden daha değerli olan sabah namazı, bir üniversite imtihanı kadar ehemmiyet taşımıyor mu?

Bir ankete göre, ülkemizde namaz kılanların oranı yüzde 25, kılmayanlar ise yüzde 75. Beş vakit namaz kılan mü’minler içinde, haftada, ayda veya birkaç ayda bir namazını kaçıranların sayısı oldukça fazla.

Oysa sabah namazı ve tüm farz namazlar, başta Peygamberimiz (s.a.v.) ve onun güzide ashabının üzerinde titrediği muhteşem bir ibadettir. Bir mü’min namazını kaçırdığında “aklını kaçırmış gibi” deli divane olmalı, dünyası kararmalı, yemek yiyecek bir iştah bulamamalı, kendini cezalandırmalıdır.

Ve hepsinden önemlisi, namazı kaçırmayı kesinlikle “sıradan” bir olay gibi görmemeli, “olabilir” kabul etmemeli; nefsine, gaşetine, uykusuna isyan etmelidir. Hemen, “Nerede hata ettim? Hangi tedbiri almalıyım ki, bir daha bu acıklı azaba düşmeyeyim?” diyerek çözüm arayışına girmeli, çözümü bulmalı ve derhal uygulamalıdır.

Çünkü söz konusu olan çocuk oyuncağı değil, basit bir hadise değil, üç günlük dünya hayatını ilgilendiren bir mesele değil. Sözünü ettiğimiz; bizim, kâinatın ve her şeyin Sahibi, Sultanı, Yaratıcısı olan Allah’ın huzuruna girme; Onun dergâhında secdeye kapanma; canımız, c*****mız, biricik varlığımız, sevenimiz, sevgilimiz olan Zât-ı Zülcelâle ibadet etme meselesidir.

Dünyada hiçbir şey bundan daha mühim, daha lüzumlu, daha sevimli, daha vazgeçilmez olamaz. Eğer burada bir eksiğimiz varsa, hata bizdedir. Kulu olmakla iftihar ettiğimiz Rabbimiz bizden namaza karşı umursamazlık, vurdumduymazlık istemiyor. Ümmeti olmakla şereflendiğimiz sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), bize ihmalkârlığı değil, aksine hassasiyeti emrediyor.

Namaz konusunda nasıl bir durumda olursak olalım, ister onu haftada bir, ister yılda bir, hatta birkaç yılda bir kaçırıyor olalım; yeni bir ubudiyet şuuruyla donanmak, yeni bir cehd ve gayret kılıcını kuşanmak, yeni bir tebliğ ve ikaz harekâtı başlatmak durumundayız.

CEMİL TOKPINAR

« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2007, 22:43:35 Gönderen: gulten » Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
11 Ağustos 2007, 22:58:32
mxdönence
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2007, 22:58:32 »

Allah c.c. razı olsun gülten,
maalesef bunların hepside doğru.
Sabah namazına gerektiği kadar itina gösteremiyoruz.
%99 u müslüman denilen bir ülkede yaşıyor olmamıza rağmen
ne yazık ki namaz kılanların sayısı o kadar az ki... ağlayan
Oysa hrıstiyanlar bile en azından haftada bir olmasına rağmen
ibadet hanelerinde kendilirince ibadet etme özenine sahipler.
Moderatöre Bildir   Logged
12 Ağustos 2007, 11:30:37
yoruldum...
Bayan Moderatör
*
Yas : Yok
Kayit Tarihi : 30 Mayıs 2008, 17:20:28
Mesaj Sayisi : 2614
Konu Sayisi : 229
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 308
Kisisel Mesaj : Daha yolun başındayım...

« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2007, 11:30:37 »

Allah razı olsun çok güzel bir konu..
Maalesef doğru ve sabah namazını kaçıranlar arsında bende varım ağla
Rabbim bizleri affetsin   ağlayan

Oysa sabah namazı ve tüm farz namazlar, başta Peygamberimiz (s.a.v.) ve onun güzide ashabının üzerinde titrediği muhteşem bir ibadettir. Bir mü’min namazını kaçırdığında “aklını kaçırmış gibi” deli divane olmalı, dünyası kararmalı, yemek yiyecek bir iştah bulamamalı, kendini cezalandırmalıdır. ağla

вαzєη уσяgυηℓυк ∂üşєя göηℓüмє....۲۹.۱۱.۲۰۰۷
12 Ağustos 2007, 12:29:31
#*#...!M@MH@T!PL!M...#*#
Bayan Moderatör
*
Yas : Yok
Mesaj Sayisi : 5758
Konu Sayisi : 769
Üye No : 440
Rep Gücü : Rap 140
Kisisel Mesaj : S3WM3Y! ß!LM!ORS@N T@$1M@ O YÜR3Ğ!....

« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2007, 12:29:31 »

gerçekten ALLAH razı olsun böyle bi konu açtığın için emeğine sağlık neyse ALLAH ta bizleri her namaz kaçırdığımızda ağlayanlarından eylesinn...selam ve dua ile

S3WG!  BULM@K  !Ç!N  @R@Y1$@  Ç1KM@Y1N  @LD@N@  ß!L!RS!N!Z  ÇÜNKÜ  3N  DOĞRU  S3WG!  UMM@D1Ğ1N1Z @ND@   G!R3R  H@Y@T1N1Z@  V3  S!Z  D@H@  N3  OLDUĞUNU  @NL@M@D@N  TUT@R  3L!N!ZD3N....

12 Ağustos 2007, 12:34:10
Kayit Tarihi : 24 Şubat 2007, 15:20:07
Mesaj Sayisi : 569
Konu Sayisi : 184
Üye No : 11
Rep Gücü : Rap 4

« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2007, 12:34:10 »

paylaşım için teşekkürler

EZAN DİNMEZ DİYEN BAYRAK İNMEZ DİYEN ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR!...
Eğil kulak ver Ceddine
Türk'e kefen kimin haddine
Avrupa'dan Çin Seddi'ne
Türk'e rehber KUR'AN olsun
Hedef bize TURAN olsun!...
12 Ağustos 2007, 18:00:04
Bayan Moderatör
*
Yas : 18
Kayit Tarihi : 27 Haziran 2007, 00:41:05
Mesaj Sayisi : 1447
Konu Sayisi : 60
Üye No : 402
Rep Gücü : Rap 50
Kisisel Mesaj : ã$¦kåtÙL ®Âßë

« Yanıtla #5 : 12 Ağustos 2007, 18:00:04 »

bende bu konuda çok üzülüyorum ama inşallah en güzel şekilde yapmaya başlıycaz. ağlayan.Rabbim taşıyamıyacağımız yük yüklemez bize dimi?kendisi söylüyo ağlayan

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
GoogleTagged: namaza

Gitmek istediğiniz yer: