Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Genel Konular > Dini ve İbretlik Hikayeler (Moderatör: TURKUAZ) > Necip Fazıl'ın sözlüğü
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Necip Fazıl'ın sözlüğü
Cevaplar 2
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 156
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Necip Fazıl'ın sözlüğü  (Okunma Sayısı 156 defa)
25 Mart 2007, 16:54:25
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 20
Kayit Tarihi : 22 Mart 2007, 00:05:02
Mesaj Sayisi : 1877
Konu Sayisi : 98
Üye No : 99
Rep Gücü : Rap 34

« : 25 Mart 2007, 16:54:25 »

Namaz:Sancıma ilaç,yanık yerime merhem,onsuz ebedi hayat benim olsa istemem
İn-çık:Çıktım çıktım inilmez dağlar elimden tuttu,indim indim çıkılmaz çukurlar beni yuttu
Varlık:Tek neşe bu dünyada var olmanın sevinci ve tek ilim,varlığın bilinmeden bilinci
Kader:Beyaz kağıda sütle yazılmış yazı.Elindeyse beyazdan gel sıyır beyazı
Mantık:dağı tanıyan,nasıl tanımaz uçurumu?madem ki yükseliş var,iniş olmaz olur mu?
Hakikat:Allah'a hakikatten yola çıkmak meşakket.Allah'tan yola çıkıp varılan şey hakikat
Var-yok:Varın altında yokluk,yokun altında varlık;başını kaldırda bak,boşluk bile mezarlık
Ecel:Yetişir boğuştuğum gece gündüz ecelle;Allah rahim ve rahman Allah azze ve celle..
Günah:Sanırım insanların her suçunda ben varım;günah uzun bir kervan ta ucunda ben varım
Kalmadı:Bu kasvet dünyasında kalmadı özlediğim namaz vaktinden başka,anını gözlediğim
Zarf:Şafakta namaz vakti bana uzatılan zarf.Kelime bu zarftadır.Gerisi sadece harf
Nimet:Dünyada her nimeti bıraksam ne çıkarki?Orda o varken,burada bırakılmaz ne var ki
Hüner:O demdeki perdeler kalkar,perdeler iner.Azraile"hoşgeldin"diyebilmekte hüner
Gittiler:Dostlarım ev eşyamdı bir bir gitti diyorum.Artık boş odalarda ölümü bekliyorum
Ölçü:Müjdecim,kurtarıcım,efendim Peygamberim;sana uymayan ölçü hayat olsa teperim
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
25 Mart 2007, 17:10:03
ESEDULLAH_HAKAN
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2007, 17:10:03 »

çok güzel olmuşş yaaa.. üstadtan inciler... BU KASVET DÜNYASINDA KALMADI ÖZLEDİĞİM NAMAZ VAKTİNDEN BAŞKA ANINI GÖZLEDİĞİM... bu sözü ben imzama eklemek istemişdim ama bi sorun olduğu için ekleyemiyorum..... burada görünce de çok sevindim... paylaşım için saol...
23 Nisan 2007, 12:41:34
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 19
Kayit Tarihi : 15 Mart 2007, 01:00:44
Mesaj Sayisi : 1632
Konu Sayisi : 110
Üye No : 83
Rep Gücü : Rap 33

« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2007, 12:41:34 »

Mükemmel bi yazı ne kadar güzelde ifade edilmiş sözler bayıldım doğrusu helal olsun :şşş: paylaşımın için tşkler

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: