Klas En Klas Forum Sitesi
21 Ağustos 2008, 23:54:12 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Portal    Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Nefis Masum Değildir!  (Okunma Sayısı 213 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
koca_türk
Ziyaretçi
« : 18 Nisan 2008, 22:15:56 »

Ne var ki zayıf olan şeytan, kuvvetli olan insan iradesine bir takım hilelerle galip gelebiliyor. İnsanın çoğu zaman haramlara girip, şeytana mağlup olması, şeytanın kuvvetli olduğundan değil, onun hilesinin ve desisesinin kuvvetli olduğundan ileri gelir.

Şeytanın bu sinsi oyununu bozup, desisesini boşa çıkarmak, ancak onun oyununun iç yüzünü bilmekle, yani ilim ile olur.

Her insan harama girebilir, günah işleyebilir. Allah-u Teâlâ ise nihayetsiz merhametinin bir eseri olarak, tevbe kapısını açık bırakmış ki, insan hata ettiğini anladığı zaman derhal tevbe edip affedilmesini istirham etsin. Eğer, kul kendi kulluğuna yakışır bir şekilde tevbe etmesini bilirse, Yüce Allah da kendi şanına yakışır şekilde onu affedebilir. Affedilen bir insan ise Rabbine günahlardan arınmış bir şekilde kavuşabilir.

Fakat şeytan, insanın Rabbine günahsız varmasını istemediği için, açık olan tevbe kapısını insana kendi eliyle kapattırmaya çalışır. Bunu temin etmek için de şöyle bir desiseye başvurur. İnsana nefsini hoş gösterir. Nefsin kusurlarını göstermez. Şeytanın bu oyununa gelen bir insan, kusurunu itiraf etmez. Bir kusur olsa da bin bir bahane bulup, suçu yine başkasının üzerine atar. Nefsini o kadar savunur, kusurdan o kadar uzak görür ki, Allah’tan başkası o kadar kusursuz  olamaz.

Şu vaziyette kendi kusurunu görmeyen bir insan şeytana maskara olur. Bütün kusur kendinde olduğu halde, şeytandan dersini alan nefis, suçu başkalarına atıp kendisini temize çıkarması, bir katilin koynundaki kanlı bıçakla cenaze namazını ilk safta kılarak kendini gizlemeye çalışmasına benzer. Bir taraftan feryad edip, ağlama numarası yaparken, diğer taraftan, nasıl da kendini masum gösterip suçu  başkasına atarak cenaze sahibini oyuna getirdiğine  içinden kıs kıs güler.       

İnsanı günaha meylettiren, dersini şeytandan alan nefis olduğu için bütün kusurlar ondan çıkıyor. Bir defa insanı mağlup etmiş, günaha girdirmiş; ikinci defa da o günahını itiraf ettirmeyerek mağlup etmeye çalışıyor. Çünkü insan kusurunu görse, günahını itiraf eder. Günahını itiraf eden o günahtan tevbe eder, affedilmesi için Cenabı Hakk’a istiğfarda bulunur. Bu şekilde, günahlara karşı, Allah’ın rahmetine sığınan, umulur ki, affedilir de o günahların zararından kurtulur. Zaten şeytanın insanı mahrum bırakmaya çalıştığı şey de  Allah’ın affı ve mağfiretidir.

Şeytanın oyununa gelen bir nefis bilmez ki, Hz. Yusuf (AS) gibi bir büyük peygamber bile;

“Ben nefsimi temize de çıkarmıyorum, çünkü nefis gerçekten kötülüğü çok emreder” (Yusuf Suresi, Ayet, 53)

diyerek, nefsine itimat etmeyip, nefsinin kötülükten yana olduğundan şikayet ederken, nasıl olur da insan kendi nefsine nasıl itimat edebilir? Bunca yıllık ömründe insanı hesapsız günahlara girdiren, her gün ona ihanet ederek sabıka sicili tümden bozuk olan nefsi masum görmek elbette safdillikten de öte tam bir ahmaklık olur.

Kusurunu görmemek o kusurdan daha büyük bir kusurdur. Nefsini kusursuz gören, günahını itiraf etmez, itiraf etmediği için de elbette o günahından tevbe etmeyip, Allah’ın af ve mağfiretinden, rahmet ve merhametinden mahrum kalır. Şeytan bunu iyi bildiği için insanı tevbe istiğfardan uzaklaştırmaya, insana açılan mağfiret kapısını kendi eliyle insana kapattırmaya çalışır. Bu kapıyı kapattırmanın yolu da insana nefsini kusursuz gösterip, günahını itiraf ettirmemektir.
İman, Allah’ı Allah, kendini kul bilmektir. Yani Allah’ı bütün kemal sıfatlarıyla beraber tanımak, kendinin de aciz, fakir ve kusurlu olduğunu bilmektir. Kusursuzluk ancak Allah’a mahsustur, nefis ise her türlü kusurun kaynağıdır. Bunu böyle bilmek de iman etmiş olmanın, kul olmanın gereğidir.

Cenab-ı Hak, kendisini bütün mukaddes sıfatlarıyla beraber tanıyıp kamil bir iman sahibi olmayı, ve nefsimizi de her türlü kusuru ile tanıyıp şerrinden kurtularak müttaki bir kul olmayı hepimize nasip eylesin!

AHMED YÜKSEL
Moderatöre Bildir   Logged
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 110
Üye No : 83
Rep Gücü : Rap 33

« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2008, 22:45:58 »

Güzel bi paylaşım olmuş

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
sese
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 19 Nisan 2008, 10:10:42 »

bende senin bu tarz yazılarını beğenmiyorum ama bişi demedim şimdiye kadar
 okumuyorum oluyo bitiyo  hatta hiç  bakmıyorum bile
eğer bu paylaştıklarım  tepki alıyosa ki ilk defa senden oldu
üstelik buna eminimki sende o noktalı kelimeleri defalarca günlük hayatında kullanıyosundur
dahası yok okumazsın biter katlanıcan ne yapalım
istemeyen varsa benden rahatsız olan varsa söylemesi yeterli
#*#...!M@MH@T!PL!M...#*#
Bayan Moderatör
*
Konu Sayısı : 725
Üye No : 440
Rep Gücü : Rap 100
Kişisel Mesaj : S3WM3Y! ß!LM!ORS@N T@$1M@ O YÜR3Ğ!....

« Yanıtla #3 : 19 Nisan 2008, 12:34:37 »

sese  burası islami bir sitee...
aslında bende hep mizahi konuda erkek kız ilişkilerinden açılna konulardan rahatsızım..
dönence abi mi elştirmee açıkçası kızdım..
forumlar saede gülmek eğlenmek..için diildir..
birşeyler öğrenmek en güzelii
bu hayata bizlar sınav için geldik..ve sınavımızı en iyi şekilde tamamlamak için okumamız ve öğrenmemiz..
nefsimizin istediği bazı şeylere dur dememiz gerekiyor
ben dönence abimin her konusunu çok büyük zevkle okuyorum..
eğerki bu konuları sen sevmiyorsan girmee.
biz halimizden memnunuz..
burası forum sitesi her türlüü konu tabiki olacak..
istediğine gir istediğine girme ama dönence abimin attığı konulara lütfen karışma..sen beğenmiyorsun diye konularındna mahrum etme bizii..
zevkler ve renkler tartışılmaz sana okumak zorundasın demiyorum..ama ne işe yarayacak diye söylersenn olmaz işte..biz sana nasıl karışmıyorsak sende bize bu gibi güzell okularımzda karışma lütfen....
o ....  kelimeler dediğin şeyler  hoşunada gitmeye bilir..
ve herkes  oo  ....  şeyleri gnlük hayatında kullanacak diildir..
bu snein görüşün..

selametle..

S3WG!  BULM@K  !Ç!N  @R@Y1$@  Ç1KM@Y1N  @LD@N@  ß!L!RS!N!Z  ÇÜNKÜ  3N  DOĞRU  S3WG!  UMM@D1Ğ1N1Z @ND@   G!R3R  H@Y@T1N1Z@  V3  S!Z  D@H@  N3  OLDUĞUNU  @NL@M@D@N  TUT@R  3L!N!ZD3N....

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
#*#...!M@MH@T!PL!M...#*#
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #4 : 19 Nisan 2008, 12:35:26 »

ilk baştaa bu konuyu okumuştum..

ve şuan dönence abimin yazdığı şey beni kendimee  getirdii..
çok üzüldüm...kendi adımaa.. ağla ağla ağla
sese
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 19 Nisan 2008, 13:11:00 »

ok ama şunu bilinki hiç kimse dürüst değildir
beni eleştiriyosa bende onu eleştiririm  bu hakkım doğmuş oluyo haliyle
ok ama mxdönencenin gerçek hayattada böyle olduğuna inanmıyorum
üstelik sen onun avukatımısınki onun adına konuşuyosun
yapmayın böyle roller gerçekler bunlar hiç kimse iyi değildir
üstelik mxdönence kendine hızır süsü vermiş çok yakışmış doğrusu ne diyim
ve bunlar benim görüşlerim sonuçta sizi tanıdığıma sevindim iyi geçti bi kaç gün
ilk üye son üye önce geldi sonra geldi  boş işler gereksiz şeyler neyse  byyy
Administrator
*
Konu Sayısı : 2419
Üye No : 2
Rep Gücü : Rap 166
Kişisel Mesaj : Canım sıkılıyor

« Yanıtla #6 : 19 Nisan 2008, 13:24:50 »

Şuan hiç Vaktim yok ama bu konuya müdahil olan mxdönence,dürri can,sese eğer birazcık hatırım varsa bana biraz müsade edin bu konuda bende bişeyler yazmak istiyorum.Dün akşamdan bu yana malesef hiç vaktim olmadı bişeyler yazayım dedim.Birbirinizi yanlış anlamaya ve tanımaya başladığınızı görüyorum.Basit meseleleri büyütüyorsunuz.Umarım hepiniz beklersiniz ben bişeyler yazana kadar.

Bize ait Siteler
|Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Merak iyidir
| Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Hz.Muhammed (s.a.v.)
| Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
En Klas Forum
|
уα вєη ƒαzℓαуıм вυ şєнιя∂є, уα ∂α вιяι єкѕιк .. (!)
Bayan Moderatör
*
Konu Sayısı : 172
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 244
Kişisel Mesaj : ѕυкüтυмυ єη güzєℓ ∂υα'м єуℓє уα ιℓαнι

« Yanıtla #7 : 19 Nisan 2008, 13:28:33 »

Bence bu konu Mx dönencenin sitede paylaşmış olduğu bütün konular gibi güzel ve anlamlı.
Biz sitemize böyle argo kelimelerin bulunduğu paylaşımları yakıştırmıyoruz.Dönencenin tepkisine hak veriyorum.
Ayrıca belki diyeceksin sana mı düştü onu korumak diye,
ama dönencenin argo kelimeler, dediğin tabirde noktalı kelimeler kullanabileceği hiç aklından bile geçmesin.

#*#...!M@MH@T!PL!M...#*#
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #8 : 19 Nisan 2008, 13:33:11 »

dönence abimin avukatı falan diilim böyle bişi söz konusu diil.
insan sevdiği insanların arkasındadır konu bu..
sese dönence abimi sevmek sorunda diilsin...
beni veya bi başka birisinide..
dönence abiye  tanımadan yargı yapıyorsun..
lütfen bi dha burda  kimseye böyle deme..
bizimde eğerki senden bi sorunumuz olsaydı diğer konularınada mesaj yazmadık..
sese
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 19 Nisan 2008, 13:37:57 »

olayı niye saptırıyosun sen
 artık bişey yazmıcaam sevenim olmayabilir burda
dönenceyide tanımıyorum en ufak bi diyaloğum olmadı onunla
üstelik sana bişey demedim ben panter gibi atlamana gerek yoktu kimseyi yagılamıyorum yargılanan benim artık girmicem tanıştığımıza sevinmiştim gerçekten
#*#...!M@MH@T!PL!M...#*#
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #10 : 19 Nisan 2008, 13:40:50 »

sen bilirsin..sana kimse seni sevmiyor demedi
ömer abim için şimdilik bende susuyorum..bu konular hakkında ömer abi bişi yazamna kadar konuşmayacam..
sese
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 19 Nisan 2008, 13:50:22 »

daha ne dicen seni hiç ilgilendirmeyen bi konuya balıklama daldın farkında değilsin sanırım yaşın ufak küçüklüğüne sayıyorum bi daha bi olaya atlamadan önce iki kere düşün oky mi cnm
уα вєη ƒαzℓαуıм вυ şєнιя∂є, уα ∂α вιяι єкѕιк .. (!)
Bayan Moderatör
*
Konu Sayısı : 172
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 244
Kişisel Mesaj : ѕυкüтυмυ єη güzєℓ ∂υα'м єуℓє уα ιℓαнι

« Yanıtla #12 : 19 Nisan 2008, 13:55:53 »

burası bir forum paylaşım yapıyoruz değil mi sese. ve burada sevdiğimiz bir arkadaşımıza laf geliyorsa koruruz benim şuan durrican ve dönenceyi koruduğum gibi.Artık bu konuya bişey yazılmasın çok saptırıldı. Yapılacaksa bile konu ile alakalı olsun LÜTFEN!
sese
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 19 Nisan 2008, 13:57:40 »

neden saldııyosunuz bana yaaa
#*#...!M@MH@T!PL!M...#*#
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #14 : 19 Nisan 2008, 14:00:07 »

daha ne dicen seni hiç ilgilendirmeyen bi konuya balıklama daldın farkında değilsin sanırım yaşın ufak küçüklüğüne sayıyorum bi daha bi olaya atlamadan önce iki kere düşün oky mi cnm

bişi demiyorum..sadece ömer abiye olan saygımdan..
ne dersen de şuandan itibaren..artık ömer abiyi beklecem...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Otomatik Tag
Nefis Masum Değildir! klas, Nefis Masum Değildir! sinema, Nefis Masum Değildir! film, Nefis Masum Değildir! haber,Nefis Masum Değildir! teknoloji, Nefis Masum Değildir! televizyon, Nefis Masum Değildir! anket, Nefis Masum Değildir! fragman, Nefis Masum Değildir! mizah, Nefis Masum Değildir! komik indir, Nefis Masum Değildir! program yükle, Nefis Masum Değildir! download, Nefis Masum Değildir! ilahi, Nefis Masum Değildir! resim, Nefis Masum Değildir! islam, Nefis Masum Değildir! anket,Nefis Masum Değildir! video, Nefis Masum Değildir! imamhatip,Nefis Masum Değildir! dini bilgi, Nefis Masum Değildir! resim, Nefis Masum Değildir! siir, Nefis Masum Değildir! biyografi, Nefis Masum Değildir! sehirler, Nefis Masum Değildir! moda, Nefis Masum Değildir! dizi, Nefis Masum Değildir! photoshop, Nefis Masum Değildir! font, Nefis Masum Değildir! dizisi, Nefis Masum Değildir! smf, Nefis Masum Değildir! sözleri, Nefis Masum Değildir! avatar, Nefis Masum Değildir! sohbet , Nefis Masum Değildir! smf mod, Nefis Masum Değildir! windows, Nefis Masum Değildir! futbol, Nefis Masum Değildir! smf tema, Nefis Masum Değildir! smf seo,Nefis Masum Değildir! donanim, Nefis Masum Değildir! wallpapers, Nefis Masum Değildir! çözüm, Nefis Masum Değildir! moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //

Gitmek istediğiniz yer: