Klas En Klas Forum Sitesi
20 Temmuz 2008, 13:00:18 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Portal    Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: PİRİ REİS  (Okunma Sayısı 56 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
*
Üye Grubu : Klas Delisi
Konu Sayısı : 80
Üye No : 671
Rep Gücü : Rap 14

« : 08 Ocak 2008, 19:21:15 »

Piri Reis, 1465 yılında Gelibolu'da doğdu. Akrabası olan Kemal Reis'in yanında denizciliğe başladı. Kemal Reis ile birlikte, 1486 yılında Endülüs Müslümanları'nın İspanyollar'dan kurtarılmasına ve 1490-91 yıllarında da Sicilya, Korsika, Sardunya ve Fransa kıyılarına yapılan akınlara katıldı. Daha sonra Osmanlı Devleti'nin hizmetine giren Piri Reis, Kemal Reis'in ölümünden sonra, 1511 yılında Oruç Reis'in hizmetine girdi. Oruç Reis'in Yavuz Sultan Selim'e gönderdiği hediyeleri vermek için İstanbul'a geldi. Daha sonra tekrar Osmanlı Devleti hizmetine girdi.

Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferine de katılan Piri Reis, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1547 yılında Hint Kaptan-ı Deryalığı'na getirildi. 1551 yılında, bu görevini yürütürken, Aden'i ele geçirdi. Daha sonra otuz gemi ile hareket ederek Maskat Kalesi'ni aldı ve Hürmüz kalesini kuşattı. Ancak kuşatmayı kaldırarak Basra'ya döndü. Burada Portekiz donanmasının Basra körfezine gireceğini haber aldı ve üç gemi ile Mısır'a döndü. Basra'daki donanmayı bırakmakla suçlanan Piri Reis, 1554 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın emri ile idam edildi.

Piri reisin idam edildiğini bilmiyordum.
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2008, 19:25:16 Gönderen: RindiŞeyda » Moderatöre Bildir   Logged

Ar ile namus kalmadı gitti
Yüzler siyah oldi, haya da gitti,
Dünyada yaşamak kemale yetti,
Hükemâ–yı zaman nanay oynarlar.
**
Avretler, erine itaat etmez,
Erlerin sözü avrete kâr etmez,
Evlât baba ile iftihar etmez,
Hükemâ–yı zaman nanay oynarlar...

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Administrator
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 2373
Üye No : 2
Rep Gücü : Rap 117
Kişisel Mesaj : Canım sıkılıyor

« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2008, 20:28:44 »

Teşekkürler Rindişeyda bende bilmiyordum idam edildiğini  öğrenmiş olduk bu sayede  tebrik

v bu sayede konunun yanlış yerde olduğunuda öğrenmiş olduk doğru yere taşıyoruz,dikkat ediyoruz  asabi
Moderatöre Bildir   Logged

Bize ait Siteler
|Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Merak iyidir
| Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Hz.Muhammed (s.a.v.)
| Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
En Klas Forum
|
*
Üye Grubu : Klas Delisi
Konu Sayısı : 80
Üye No : 671
Rep Gücü : Rap 14

« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2008, 16:40:34 »

hmm  ağlayan ya konuyu eklerken düşündüm düşündüm nereye açaçağımı bulamadım Osmanlı döneminde olduğu için osmanlı tarihine uygundur dedim afedersiniz   ninja
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
GoogleTagged: reis reisin piri

Otomatik Tag
PİRİ REİS klas, PİRİ REİS sinema, PİRİ REİS film, PİRİ REİS haber,PİRİ REİS teknoloji, PİRİ REİS televizyon, PİRİ REİS anket, PİRİ REİS fragman, PİRİ REİS mizah, PİRİ REİS komik indir, PİRİ REİS program yükle, PİRİ REİS download, PİRİ REİS ilahi, PİRİ REİS resim, PİRİ REİS islam, PİRİ REİS anket,PİRİ REİS video, PİRİ REİS imamhatip,PİRİ REİS dini bilgi, PİRİ REİS resim, PİRİ REİS siir, PİRİ REİS biyografi, PİRİ REİS sehirler, PİRİ REİS moda, PİRİ REİS dizi, PİRİ REİS photoshop, PİRİ REİS font, PİRİ REİS dizisi, PİRİ REİS smf, PİRİ REİS sözleri, PİRİ REİS avatar, PİRİ REİS sohbet , PİRİ REİS smf mod, PİRİ REİS windows, PİRİ REİS futbol, PİRİ REİS smf tema, PİRİ REİS smf seo,PİRİ REİS donanim, PİRİ REİS wallpapers, PİRİ REİS çözüm, PİRİ REİS moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //

Gitmek istediğiniz yer:  

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss - Arsiv

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Theme by m3talc0re.com  |  Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.115 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu