Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v) > Hadis - Sünnet > Ramazan'da Umreye gitmek ...‏
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Ramazan'da Umreye gitmek ...‏
Cevaplar 1
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 108
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ramazan'da Umreye gitmek ...‏  (Okunma Sayısı 108 defa)
03 Ekim 2007, 12:22:14
iMaMHaTiPLiM
Üye Grubu : Klas Hastası
Yas : 21
Kayit Tarihi : 28 Eylül 2007, 15:04:57
Mesaj Sayisi : 100
Konu Sayisi : 17
Üye No : 607
Rep Gücü : Rap 4

« : 03 Ekim 2007, 12:22:14 »

İbni Abbas Radiyallâhu Anhümâ rivayet ediyor:

Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem Veda haccına gitmek istediğinde bir kadın kocasına "Devenin üzerinde beni de Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellemle beraber hacca gönder" dedi.

Kocası, "Yanımda sana hac için vereceğim devem yok" dedi.

Kadın, "Beni falan erkek deven üzerinde hac ettir" dedi.

Kocası, "O Allah yolunda kullanılmak üzere muhafaza ediliyor" dedi ve Resûlullah Sallallâhu Aleyhi Veselleme geldi.

"Hanımım size selâm ve Allah´ın rahmetini gönderdi. O kendisini sizinle hacca göndermemi istedi. 'Beni Resulullah ile birlikte hacca gönder´ dedi. Ben de 'Yanımda hac yapman için vereceğim deve yok´ dedim.

"Fakat hanımım, 'Falan deve ile hacca gönder´ dedi.

"Ben, 'O deve Allah yolunda kullanılmak için muhafaza ediliyor´ dedim."

Bunun üzerine Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem, "Eğer hanımını o deve üzerinde hacca gönderirsen, deve de Allah yolunda olur" buyurdu.

Adam:

"Hanımım bana, sizinle hacca denk ameli sormamı istedi."

Resulullah, "Hanımına selâmımı, Allah´ın rahmeti ve bereketini söyle ve ona haber ver: Ramazan´da umre benimle hacca bedeldir" buyurdu. (Ebû Dâvûd, Menasik: 80; Müslim, Hacc: 221)

---

Ramazan´da umre yapmak hacca denktir

Abdullah ibni Abbas Radiyallâhu Anhümâ rivayet ediyor:

Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem, Ensardan bir kadına şöyle buyurdu:

"Ramazan ayı geldiği zaman umreye git. Çünkü bu ayda yapılan umrenin sevabı hacca denk gelir." (Nesâi, Sıyam: 6)

Ramazan umresinin sevabı

İbni Abbas Radiyallâhu Anhümâ rivayet ediyor. Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurdu:

"Kim Ramazan ayında Mekke´ye kavuşup orucunu tutar ve kolayına geldiği kadar gecesini ibadetle geçirirse, Allah ona Mekke dışında yüz bin Ramazan ayı orucunu tutma sevabı yazar ve Allah ona her gün ve her gece karşılığında bir köleyi hürriyetine kavuşturma sevabı verir.

Her günün karşılığında Allah yolunda bir atın düşmana hücumunun sevabını yazar. Yine gündüz bir hasene (ecir, sevap), gece bir hasene yazar."
(İbni Mâce, Menasik: 106.)
Moderatöre Bildir   Logged
27 Aralık 2007, 22:27:55
вєη, ѕєη gιвιуιм...уα ѕєη, вєη σℓυя мυѕυη؟
Bayan Moderatör
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 19
Kayit Tarihi : 30 Mayıs 2008, 17:20:28
Mesaj Sayisi : 2165
Konu Sayisi : 174
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 248
Kisisel Mesaj : ѕυкüтυмυ єη güzєℓ ∂υα'м єуℓє уα ιℓαнι

« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2007, 22:27:55 »

inşAllah oraları görmek nasip olur bizlere de   ağlayan
Allah razı olsun kardeşim..
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

Sessiz Çığlıklar Atıyorum Duyuyor Musun? Bütün Umudumla Sana Uzandım...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: