Klas En Klas Forum Sitesi
22 Ağustos 2008, 01:30:07 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Portal    Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Şevval Orucu  (Okunma Sayısı 58 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
уα вєη ƒαzℓαуıм вυ şєнιя∂є, уα ∂α вιяι єкѕιк .. (!)
Bayan Moderatör
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 172
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 244
Kişisel Mesaj : ѕυкüтυмυ єη güzєℓ ∂υα'м єуℓє уα ιℓαнι

« : 03 Ekim 2007, 16:35:57 »

Süfyanı Sevri anlatıyor: Ben Mekkei Mükereme’de üç sene oturdum. Mekkelilerden bir kimse her gün Haremi Şerif’e gelir, tavaf eder, namaz kılar ve bana selam verip giderdi. Gel zaman, git zaman, ben bu kişi ile tanıştım. Dostluğumuz daha da ilerledi, samimiyetimiz arttı.
Bir gün o kimse beni yanına çağırdı ve dedi ki:
Şayet senden evvel ölürsem, o vakit kendi ellerinle beni yıka, namazımı sen kıldır ve beni defneyle. O gecede, ilk gece de beni terketmeyip kabrimde geceleyerek, münkereynin sual sorması anında bana devamlı Tevhîdi telkin et, diye vasiyette bulundu. Ben de o kimsenin dediklerini yapmayı kabül ettim.
Bir zaman sonra o kimse vefat etti. Ben de, bana yaptığı vasiyete uyarak verdiğim sözü yerine getirdim. Defin işi de bittikten sonra, kabrinde gecelemeye karar verdim. Çünkü buna da söz vermiştim.
O gece kabri beklerken bana bir ağırlık çöktü, hafifçe dalmışım. O gece uyku ile uyanıklık arasında iken bir ses kulağıma çalındı:
Ya Süfyan!
Beni korumana ve senin telkinine ihtiyaç kalmadı. Artık sen gidebilirsin, diye bir ses işittim.
O zaman ben de kendisine sordum:
Ne sebeple bu lütfa eriştin, bu fazîlete nail oldun?
Cevaben dedi ki:
Ramazanı Şerif’in orucunu tutup, Şevval’den altı gün daha ekleyerek oruç tutmam sebebiyle.
O zaman ben uyandım. Yanımda kimseyi görmedim. Gördüğüm bu zuhurata tabi olayım mı, olmayayım mı, tereddüt geçirdim.
Abdest aldım, iki rekat namaz kıldım, tekrar uyudum. Böylece hafiften gelen sesi üç kere duydum. Anladım ki bu Rahmânîdir. Şeytandan değildir. O zaman kabrin yanından ayrıldım. Şevval orucunun fazîletini, yardımını böylece kavramış oldum ve şöylece dua ettim:
”Ya Rabbi! Beni Ramazan Ayı’nın orucuna ve Şevval’den (Ramazanı Şeriften sonra gelen ay) altı gün oruç tutmaya muvaffak kıl” diye dua ettim.
Allah Celle Celalühu beni bu işe muvaffak kıldı ve bunu bana nasib etti.   

Ramazan'da orucunu tutup da Şevval'den de altı gün tutan kimse bütün sene oruç tutmuş gibidir. (R. Salihin, 1259)

Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yıl orucu tutmuş olur.(Tirmizi, Savm 53, 759; Ebu Davud, Savm 58, 2432)
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
 Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Otomatik Tag
Şevval Orucu klas, Şevval Orucu sinema, Şevval Orucu film, Şevval Orucu haber,Şevval Orucu teknoloji, Şevval Orucu televizyon, Şevval Orucu anket, Şevval Orucu fragman, Şevval Orucu mizah, Şevval Orucu komik indir, Şevval Orucu program yükle, Şevval Orucu download, Şevval Orucu ilahi, Şevval Orucu resim, Şevval Orucu islam, Şevval Orucu anket,Şevval Orucu video, Şevval Orucu imamhatip,Şevval Orucu dini bilgi, Şevval Orucu resim, Şevval Orucu siir, Şevval Orucu biyografi, Şevval Orucu sehirler, Şevval Orucu moda, Şevval Orucu dizi, Şevval Orucu photoshop, Şevval Orucu font, Şevval Orucu dizisi, Şevval Orucu smf, Şevval Orucu sözleri, Şevval Orucu avatar, Şevval Orucu sohbet , Şevval Orucu smf mod, Şevval Orucu windows, Şevval Orucu futbol, Şevval Orucu smf tema, Şevval Orucu smf seo,Şevval Orucu donanim, Şevval Orucu wallpapers, Şevval Orucu çözüm, Şevval Orucu moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //

Gitmek istediğiniz yer: