Klas En Klas Forum Sitesi
05 Temmuz 2008, 05:17:08 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Sırat ve Cehennem !  (Okunma Sayısı 61 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lคเlคђєเllคllคђ ๓ยђค๓๓є๔ยггєรยlยllคђ
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Konu Sayısı : 402
Üye No : 797
Rep Gücü : Rap 68
Kişisel Mesaj : öуℓє вιя gєçєя zαмαηкι

« : 07 Ocak 2008, 20:39:15 »

Sırat cok buyuk bır akabedır. Bazı rivayetlere göre sırat bır meleğın kanadının çeleğidir, cehennemın uzerıne gerılmıstır. Sıratın uzunluğu 3 bin yıllık yoldur. Bin yıllık yolu yokustur. Bin yıllık yol ortasıdır. Bın yıllık yol da ınıstır.Ne zaman kı müminler ve Allahu tealanın has kulları gelırce o melek kanadının çelegının yassı tarafına dödürür, suclular ve cehennemlıkler gelınce kanadını dıkıne tutar.

Resül-ü zişan aleyhı salavatuallah-il-Mennan efendımız:

"Ümmetim, siratı gecerken yagmur gibi cehenneme dökülür" buyurmuslardır.

Asiler ıcın olan cehennemın vasfı soylenmek ıstenılsede asla soylenmez. Bu sebeple, cehennemın heybetınden ınsanlara, cinnilere amme ve hassa hep korku vardur. Zira, hak teala azze ve celle buyururlar:

"Ahdım olsun, cehennem cin ve insanların asileri ile dolduracagım" ( hüd süresi 119)

Alleyhissalatu vesselm efendımızde:

"Dunyadakı ateş, cehennem ateşinin sıcaklıgının yetmiş cüz'ünden bir cüzdür", buyurmuslardır.

Bundan dolayıdırkı, ask atesıne yanan asıkları, Hak teala hazretlerının cehennem atesı yakmaz!!

Fahr-i alem sallallahu aleyhı ve sellam efendımız buyurdular ki:

- Cebraıl aleyhısselama sordum. (Ey kardesim Cebraıl! Bana cehennem atesınden haber ver,)dedım. Cebraıl alleyhısselam da: (Ya Muhammed! dedi. Cehennem atesi, bu dunya atesi gıbı kırmızı degıldır. Cehennemın atesı karadır. Cehennemde karanlıktır. Hak teala, buyrugunu tutmayan, nefs-i emmaresıne uyanlar ve asi olanlar ıcın cehennemı yarattı.. Onu, bin yıl kızdırdılar, kıpkırmızı oldu. Yıne buyurdu, bın yıl daha kızdırdılar, beyaz oldu. Cebbar-ı alem yıne buyurdu, cehennemı bin yıl daha yaktılar, kapkaranlık oldu. Şimdi, çok sıcak ve kapkaranlıktır. Ya Muhammed! Eger, cehennemın atesınden bır ıgnenın delıgınden gececek kadarı dunyaya salıverılse, yeryuzunde hıc bır sey kalmazdı, hepsı yanar kül olurdu. Eger, cehennem elbıselerınden bır tanesı, yer ıle gök arasında asılmıs olsaydı, onun kötü kokusundan yeryuzunde canlı hıc kımse kalmızdı. Eger cehennem ehlının cehennemde yedıklerı zakkumdan bir zerre kadarı dünyaya düsseydi, butun dunya halkı yüzü koyun duser ve artık ayaga kalkamaz, hepsı korkularından bulundukları yerlerde can verırlerdı. Eger cehennem ehlının boyunlarına takılan zincirlerin bir halkası dünyaya düşseydi, yedi kat yeri geçer ve yine cehennemde karar ederdi. Cehennem zebanilerinden birisi dunyaya cıkıp yürüseydi, dünya halkı korkularından hemen oluverırlerdı.)

Cebraıl aleyhısselam bunları anlatınca, aleyhissalatü vesselam efendımız mubarek gözlerınden yaslar akıtarak aglamaya basladılar ve:

-Yeter, ya Cebraıl yeter! buyurdurlar ve kendılerını tutamayarak:

-Va ümmeta.. Va ümmeta...diye üzüntülerini açıkladılar. Efendimizin bu hali karsısında Cebraıl aleyhısselam da aglamaya basladı.

Nasıl ağlamasın ki, Cebbar-ı alem ulu padişahtır. onun hışmı ve azabı asilere cok şiddetlidir.

Resul aleyhisselam, Cebrail' e donerek buyurdu.

-Ya cebraıl! sen, neye aglıyorsun? senın, hak teala hazretlerının katında menzilin vardir.

Cebraıl aleyhısselam cevap verdl:

-Ya Resulallah! dedi. Ben, korkudan bir türlü emin olamıorum. Harut, marut ve iblis müpteka oldukları gibi, bende müptela olurum diye korkuyorum.

Düşünün:
Cebrail bu azametle korkup ahlayınca ve o iki cihanın fahri de böyle korkup aglayınca, biz günahkarlar nasıl aglamayız??? Niçin bunca bın yıl yanan atesten korkmayız..

Resul-ü ekrem sallallahu aleyhı ve selleam efendımızın buyurdukları su hadis-i şerifi, daima hatırımıza getırmelıyız:

"Cehennem, bin yıl kzıdırıldı kıpkırmızı oldu. bin yıl daha kızdırıldı bembeyaz oldu. Bin yıl daha kızdırıldı kapkara oldu. Şimdi, kapkara ve karanlıktır."
Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُم
Bayan Moderatör
*
Konu Sayısı : 60
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 127
Kişisel Mesaj : Nurundandır Bütün Nurlar...

« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2008, 17:16:25 »

Allah c.c cennetliklerden eylesin inşAllah.
Okurken ürperdim sonumuzu hayır etsin Allah   ağlayan

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şaban ve belliğnâ Ramazan"
"Yâ Rabbi, bize Recep ve Şaban'ı mübarek eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır."
*
Konu Sayısı : 95
Üye No : 99
Rep Gücü : Rap 30

« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2008, 18:44:23 »

ağla  ağla  ağla

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Otomatik Tag
Sırat ve Cehennem ! klas, Sırat ve Cehennem ! sinema, Sırat ve Cehennem ! film, Sırat ve Cehennem ! haber,Sırat ve Cehennem ! teknoloji, Sırat ve Cehennem ! televizyon, Sırat ve Cehennem ! anket, Sırat ve Cehennem ! fragman, Sırat ve Cehennem ! mizah, Sırat ve Cehennem ! komik indir, Sırat ve Cehennem ! program yükle, Sırat ve Cehennem ! download, Sırat ve Cehennem ! ilahi, Sırat ve Cehennem ! resim, Sırat ve Cehennem ! islam, Sırat ve Cehennem ! anket,Sırat ve Cehennem ! video, Sırat ve Cehennem ! imamhatip,Sırat ve Cehennem ! dini bilgi, Sırat ve Cehennem ! resim, Sırat ve Cehennem ! siir, Sırat ve Cehennem ! biyografi, Sırat ve Cehennem ! sehirler, Sırat ve Cehennem ! moda, Sırat ve Cehennem ! dizi, Sırat ve Cehennem ! photoshop, Sırat ve Cehennem ! font, Sırat ve Cehennem ! dizisi, Sırat ve Cehennem ! smf, Sırat ve Cehennem ! sözleri, Sırat ve Cehennem ! avatar, Sırat ve Cehennem ! sohbet , Sırat ve Cehennem ! smf mod, Sırat ve Cehennem ! windows, Sırat ve Cehennem ! futbol, Sırat ve Cehennem ! smf tema, Sırat ve Cehennem ! smf seo,Sırat ve Cehennem ! donanim, Sırat ve Cehennem ! wallpapers, Sırat ve Cehennem ! çözüm, Sırat ve Cehennem ! moda // KlasFRM.CoM // Klas En Klas Forum Sitesi //

Gitmek istediğiniz yer: