Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Klas Forum Sohbet ve Eğlence > Serbest Kürsü (Moderatör: TURKUAZ) > Sizin tesettür anlayışınız ne?
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Sizin tesettür anlayışınız ne?
Cevaplar 11
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 155
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Sizin tesettür anlayışınız ne?  (Okunma Sayısı 155 defa)
24 Haziran 2008, 12:27:06
вєη, ѕєη gιвιуιм...уα ѕєη, вєη σℓυя мυѕυη؟
Bayan Moderatör
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : 19
Kayit Tarihi : 30 Mayıs 2008, 17:20:28
Mesaj Sayisi : 2165
Konu Sayisi : 174
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 248
Kisisel Mesaj : ѕυкüтυмυ єη güzєℓ ∂υα'м єуℓє уα ιℓαнι

« : 24 Haziran 2008, 12:27:06 »

Havalarin ısınmasiyla birlikte tum dogada bir kıpırtı, tum canlilarda bir hareketlilik göze çarpmakta. Insanlar da içi içine sigmaz bir bahar coskunluguyla boy gostermekte sehrin dort bir yaninda.

'ILKBAHAR YAZ TESETTUR KREASYONU' evet duyar duymaz ekrana bakma ihtiyaci hissettigim haberin basligi buydu. Rengarenk ve ucuk kacik modellerden olusan sozumona tesettur defilesiydi bu. Duşundum ki kaç bahar gelip gececek boyle içimizi burkan tesettur defilesi haberleriyle… Aslinda sadece bu haber degildi içimizi acitan. Disariya çıkınca karşılastıgımız manzara da bundan farksızdi çünkü yas grubu, sosyal statusu, egitimi ve medeni hali ne olursa olsun

tesettur adina oyle goz tirmalayici bir kirlilik hakim sokaklara… Onlar anne, onlar abla, onlar bacı, onlar teyze ve hatta anneanne - baba anneydiler belkide… Ama en onemlisi onlar muslumandilar…. Evet muslumandılar; seri sonlarında çılginlar gibi alısveris yapip dolaplar dolduracak kadar… Evet

muslumandilar; yaz geliyor diye seansi bilmem kac dolardan zayiflama merkezlerine gidip en son moda haşemalarının icine sıgabilme telaşi yaşayan… Evet

muslumandilar; beş yıldizlı ickisiz tatil koylerinde erken rezervasyon derdini tasiyan… Evet musluman dılar; bilmem kacıncı kez gittikleri kutsal topraklarda kac yıldızlı otelde kaldiklarının muhabbetini yapan… Evet muslumandılar; oyle ayakkabilari vardi ki caddelerde kendileri gozukmeden takırti sesleri gelen…. ya

çizmeleri tatli cadinin ki gibi alabildigine sivri uclu, bakın ben de sizdenim diye birilerinin gozune sokuyorlardı, adeta bir supurgeleri eksikti. Asgari ucret kadar bir fiyata aldiklari parfumlerin kokusu da otelerden duyuluyordu.

Eskiden oldugu gibi tesetturlu giyinmek hic de zor degildi. çarsi pazar gezmeye gerek yoktu ki… çunku her vatandasın giydigini artik giyebiliyorlar, ustune onemsiz bir ayrıntı ve aksesuar almışcasına paketliyorlardi baslarini. Pantolon ustune mini etek giymeler, midi etek altina uzun çizme ve file coraplar, strech bodyler, makyajlar ve
daha neler neler…

Farkinda olmadan modernizm adli canavarin midesine dogru yol alıyoruz. Bir ögutme makinesi gibi ögutuyor bizi gun be gün. özümüzü, imanımızı, samimiyetimizi tum bu hasletlerimizi savuruyor cagın en karanlik dehlizlerine….ve şehir dolup taşiyor adları Ayse, Zeynep, Fatma, Sumeyye, Meryem olan kızlarla. çaglar öncesindeki edaslariyla yüzyüze gelselerdi acaba gözbebeklerinin taa içine bakabilecekler miydi en yeni imajlariyla halihazirda tesettürü ayaklar altına alan bu nesılden rabbim hesap soracaktır şüphesız tesettürü baş üstüne alanlara selam olsun..

Şimdi sokakta gezmekten korkuyorum.. Millet benim tarzım bu diyerek aklına geldiği gibi giyinip dışarıya çıkıyor.
Bilinçsiz olupta böyle giyindiklerini sanmıyorum, herkes biliyor bunların uygun olmadığını..
Allah hidayet versin diyorum ve sonumuz hiç de iyiye gitmiyor  ağla

Moderatöre Bildir   Logged

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

Sessiz Çığlıklar Atıyorum Duyuyor Musun? Bütün Umudumla Sana Uzandım...
24 Haziran 2008, 18:16:11
Üye Grubu : Klas Hastası
Yas : 21
Mesaj Sayisi : 170
Konu Sayisi : 54
Üye No : 1574
Rep Gücü : Rap 55

« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2008, 18:16:11 »

çok güzel bi noktaya değinmişsin nur.geçenlerde arkadaşım anlatıyo kızın başı kapalı,dekolte bi üst giymiş ve altında da mini etek giyiyo.şüphesiz herkes kendi hayatını yaşıyo da saygı duymak lazım da.allah şaşırtmasın.

peşinden gidebilecek cesaretin varsa,tüm hayallerin gerçek olur...
24 Haziran 2008, 18:28:00
**
Üye Grubu : Yeni Üye
Mesaj Sayisi : 4
Konu Sayisi : 0
Üye No : 1576
Rep Gücü : Rap 0

« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2008, 18:28:00 »

İlk Olarak Konu için Teşekkürler.Zamanım olmadığı için yarısını okudum.1 . Müslümanlığı yaşamak gerekir Eğer böyle yapıyolarsa ya yaşamıyolar yada yaşatmıyolar.Hiç Akli delil olarak  Son Kitap'a Oranızı buranızı açıp kafanızı kapatın demiyor.Haşa ve kella Şüphesiz Hüsran içindeyiz.

Said Nursi:ya aklını başına alırsın İnsan olursun ,almazsan hayvandanda aşağı olursunuz.

Bunları Fazla kafanıza takmayın Kendinize ateş böceği olucağınıza Güneş'i takip edin.(Ateş böceği kendi kafasına göre bir tekim kafayla yanıyor.Güneş ise tek yol tek hedef büyük bir Ateş'le yanmakta.Yani Biri nefis ,Diyeri Kur'an-ı kerim)

Selametle (Yanlış bir şey varsa çekinmeden söyleye bilirsiniz.Konu çok güzel ama böyle konuları görünce kalbim ağrıyor.)
24 Haziran 2008, 18:40:46
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2008, 18:40:46 »

yorumlarınız çin teşekkür ederim.
ateş böceği kendi kafasına göre bir tekim kafayla yanıyor.Güneş ise tek yol tek hedef büyük bir Ateş'le yanmakta.Yani Biri nefis ,Diyeri Kur'an-ı kerim

çok hoşuma gitti sağolun  gülümse

26 Haziran 2008, 19:03:19

« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2008, 19:03:19 »

nur cuğum çok güzel bi konuya değindin,hepimiz etrafımızda görüyoruz.millet dini kitaplardan vb yerlerden aratırmak yerine sağdan soldan örenip yaşıyo.malesef böyleleri çok.bunun sonuncunda da kişi dini kendi kafasına göre şekillendirip,istediğine inanıyo.allah sonumuzu hayır etsin.

26 Haziran 2008, 21:43:58
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #5 : 26 Haziran 2008, 21:43:58 »

Amin inşaallah..
Ama insanlarda bu zihniyet oldukça nereye doğru gittiğimiz apaçık ortada  ağla

27 Haziran 2008, 13:48:29

« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2008, 13:48:29 »

allah ım hayırlısını nasip etsin haklısın canım bilinçli bi toplum olmak lazım.ama olsun hiç yoksa bile biz kendimizi etrafımızı bilinçlendirsek o da bi başarıdır canım.

27 Haziran 2008, 14:04:05
efnan
Yas : 26
Kayit Tarihi : 10 Mayıs 2008, 13:19:28
Mesaj Sayisi : 113
Konu Sayisi : 23
Üye No : 1333
Rep Gücü : Rap 24
Kisisel Mesaj : Hayat olduğu sürece umutlarda var...

« Yanıtla #7 : 27 Haziran 2008, 14:04:05 »

Nur'cuğum sana katılıyorum bence tesettür sadece göreceli veya uyarlanabilir olmamalı ama malesef bazı cahil arkadaşlarımız ben giydim oldu. Modamı tarzımı buldum havasında yada ne için kapandığının farkında olmadan kapanmanın sadece başını örtmekten ibaret olduğunu düşünen bilinçsiz müslümanlar demekten kendimi alamıyorum ama keşke ya bunları giyinmese yada başını örtmese diyorum ne yazık çünki ikisi birbirine hiç yakışmıyor...

29 Haziran 2008, 16:47:27
SeSSiZ ÇıĞLıK
Kayit Tarihi : 05 Nisan 2008, 00:20:44
Mesaj Sayisi : 160
Konu Sayisi : 14
Üye No : 1119
Rep Gücü : Rap 14

« Yanıtla #8 : 29 Haziran 2008, 16:47:27 »

Çok güzel bir konu öncelikle teşekkür ederim nur arkadaşım.Bir bayan örtünürken Allah rızası gözetse O'nun emri olduğu için örtse hiçbir sorun olmaz ki.Biz bilinçli olmalıyız etrafımızdaki insanlarada anlatmalıyız.Rabb'im hepimize hakkıyla müslüman olmayı ve emirlerine uygun yaşamayı nasip etsin inşaallah...

29 Haziran 2008, 23:24:27
Bayan Moderatör
*

« Yanıtla #9 : 29 Haziran 2008, 23:24:27 »

Ben teşekkür ederim yorumlarınız için  öpücük
Rabbim, O'nun istediği(sevdiği) şekilde yaşamayı nasip etsin bizlere  gülümse

04 Temmuz 2008, 22:00:21
[_|HopeLeSs|_]
Üye Grubu : Klas Müdavimi
Yas : Yok
Kayit Tarihi : 07 Ocak 2008, 20:53:56
Mesaj Sayisi : 449
Konu Sayisi : 43
Üye No : 814
Rep Gücü : Rap 48
Kisisel Mesaj : [кαямαкαяışıкℓαşмαктαуıм...

« Yanıtla #10 : 04 Temmuz 2008, 22:00:21 »

"Görünen kısımlar müstesna olmak üzere ziynetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini yakalarının üzerine örtsünler. Kocaları, babaları.... hariç başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetler anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar" (Nur Suresi/31)

" Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Ahzab Suresi /59)

Klavuzumuz Kuran-ı Kerim ise ona uygun yaşıyacaksak... Allahın sevdiği kullardan olmak istiyorsak onun emirlerini yerine getireceğiz muhakkak ki...

Kadınlarda bakılması haram olan yerler el, yüz ve ayakların dışında kalan heryerdir. Eller bileklere kadar, yüz iki kulak ve alındaki saç bi­ten yerden çeneye kadar olan yerlerdir. Ayak ise topuğa kadardır.

Tesettüre riayet ederken:
1- El, yüz ve ayağın dışındaKi yerler kapanacak.
2- Elbise dar olup vücud hatlarını belli etmeyecek.
3- Şeffaf olup içini göstermeyecek.
4- Kadının elbisesi kafir bir grubun kafirliğini belli etmek için giydiği özel kıyafet olmayacak.

Teslimim sana ey yâr-ı bekâ.
Tâ gülsün ruhum, şad olayım Senin aşkınla.

hala yalanların en güzelidir aşk...
05 Temmuz 2008, 09:54:02
Administrator
*
Yas : 24
Mesaj Sayisi : 3150
Konu Sayisi : 473
Üye No : 15
Rep Gücü : Rap 45

« Yanıtla #11 : 05 Temmuz 2008, 09:54:02 »

"Görünen kısımlar müstesna olmak üzere ziynetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini yakalarının üzerine örtsünler. Kocaları, babaları.... hariç başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetler anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar" (Nur Suresi/31)

" Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Ahzab Suresi /59)

Klavuzumuz Kuran-ı Kerim ise ona uygun yaşıyacaksak... Allahın sevdiği kullardan olmak istiyorsak onun emirlerini yerine getireceğiz muhakkak ki...

Kadınlarda bakılması haram olan yerler el, yüz ve ayakların dışında kalan heryerdir. Eller bileklere kadar, yüz iki kulak ve alındaki saç bi­ten yerden çeneye kadar olan yerlerdir. Ayak ise topuğa kadardır.

Tesettüre riayet ederken:
1- El, yüz ve ayağın dışındaKi yerler kapanacak.
2- Elbise dar olup vücud hatlarını belli etmeyecek.
3- Şeffaf olup içini göstermeyecek.
4- Kadının elbisesi kafir bir grubun kafirliğini belli etmek için giydiği özel kıyafet olmayacak.

çok fazla yorum yapmaya gerek yok diye düşünüyorum..Yüce kitapta apaçık yazılı.içimiz burkuluyo..ama kınayamıyorum Rabbim hidayet versin diye dua ediyorum sürekli..bilmemekten değil cehaletten çünki...
dün çok bilindik bir eşarp markasının yaz kataloğu geçti elime ve katalokta dikkatimi eşarbın desenlerinden ziyade kasıt olarak teşhir eden mankenlerin eşarpları ya yarım ya da boyun fları şeklinde kullanmalarıydı..sanırım hangi markadan bahsettiğimi anlayan anladı..İslamı en büyük düşman ilan eden bir ülke imalatı bi marka..yeri gelmişken söyleyim dedim..bilinçli olalım lütfen..
İslamı her konuda olduğu gibi örtünme konusunda da hakettiği şekilde yaşamaya gayret edelim inşallah..çok önemli bi konu nur çok teşekkürler..

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
GoogleTagged: diye giyiyo boyun flari

Gitmek istediğiniz yer: