Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Dua >  "yâ Rabbî, Mahabbet İçin Mahabbetine Muhtâcım"
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi "yâ Rabbî, Mahabbet İçin Mahabbetine Muhtâcım"
Cevaplar 0
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 70
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: "yâ Rabbî, Mahabbet İçin Mahabbetine Muhtâcım"  (Okunma Sayısı 70 defa)
27 Mart 2008, 17:09:15
yoruldum...
Bayan Moderatör
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : Yok
Kayit Tarihi : 30 Mayıs 2008, 17:20:28
Mesaj Sayisi : 2623
Konu Sayisi : 231
Üye No : 1487
Rep Gücü : Rap 310
Kisisel Mesaj : Daha yolun başındayım...

« : 27 Mart 2008, 17:09:15 »

Sen’in aşkın deniz ben bir balıkcık
Balık sudan çıksa heman ölüdür.
İçimizde Allâh’a karşı bir sevgi doğunca bizden zannediyoruz. Bu, şânı yüce seven/sevilen ve sevdiren el-Vedûd’un «sevgisini kalbimize atıp» onu değdirmesindendir. İlk sevginin ve bütün sevgilerin kaynağı yalnızca O’dur. Bu iletişimin gerçekleşmesine kadar mâşuk sayısız sinyaller gönderir. Bunlar muazzam aşk ateşini tutuşturacak kıvılcımlardır. Eğer yanıp tutuşma yoksa ortadaki boş dâvâdır. Sinyaller muhatabını bulmuş ve iç âlemde yanıp tutuşma başlamışsa mâşuk istiğnâya ve naza çekmeğe başlar ki doğrular yalancılardan seçilsin ve gerçek aşk tırmanışa geçsin. Hazret-i Mevlânâ sevgilinin nazlanmasını şöyle seslendirir:
“Sen beni istemesen de, ben seni cân u gönülden isterim. Sen bana kapıyı açmasan da ben kapının eşiğinden ayrılmam. Ben balık gibiyim. Dalga beni karaya atsa da sudan başka sığınacağım yer yoktur. Gönlüm sudan başka bir şey istemez. Mest olup gitmişsem, yıkılmış kendimden geçmişsem bu da sendendir. Bir şey biliyor, bir şey duyuyorsam bu da sendendir. Eğer bende bir gönül kalmışsa gönlümü alan sen değil misin? Eğer ben değersiz bir saman çöpü gibiysem benim elektriğim sen değil misin? Ne yüksek mevkiler düşünürüm, ne sultanlık, ne mal mülk, ne şöhret ne ululuk!.. Bunların hiçbirinde gözüm yok. Senin aşkın bunların hepsinden üstündür.”
İşte bu mahabbeti kalbe gönderen, yerleştiren, tabiat hâline getiren yalnızca ALLAH’tır. Mâide Sûresi 54’üncü âyette: “ALLAH onları sever, onlar da Allâh’ı severler” buyurulurken sevgi önce Allâh’a, sonra mü’minlere nispet edilmiştir. “Mü’minler Allâh’ı sevginin sonsuz gücüyle severler.” (Bakara Sûresi, 165) Bu sevginin mayası da Allâh’ın kuluna sevgi ve şefkatidir.
Moderatöre Bildir   Logged

вαzєη уσяgυηℓυк ∂üşєя göηℓüмє....۲۹.۱۱.۲۰۰۷
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: