Üye Girisi Yapmamissiniz Ya Da Zaten Bir Klas En Klas Forum Sitesi Üyesi Degilsiniz. Forumlardan Yararlanabilmek Için Üye Olmalisiniz. Lütfen Buraya Tiklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
  Klas En Klas Forum Sitesi > Dini Konu ve Paylaşımlar > İslam ve İnsan > Genel Konular > Dini ve İbretlik Hikayeler (Moderatör: TURKUAZ) > Yoldan en güzel geçen neden sen olmayasın.?
Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Yoldan en güzel geçen neden sen olmayasın.?
Cevaplar 1
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 62
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Yoldan en güzel geçen neden sen olmayasın.?  (Okunma Sayısı 62 defa)
15 Ağustos 2007, 17:19:51
Üye Grubu : Klas Hastası
Yas : 18
Kayit Tarihi : 10 Temmuz 2007, 23:07:48
Mesaj Sayisi : 159
Konu Sayisi : 33
Üye No : 446
Rep Gücü : Rap 3
Kisisel Mesaj : Hayat birbiri ardına açılan kapılar misalisir....

« : 15 Ağustos 2007, 17:19:51 »

Ömrümüz yollarda geçer Mutluluğu da mutsuzluluğu da acı tatlı hatıralarımızı da yollarda taşır , yollarda sahiplenir, sonra yine yollarda kaybederiz...
Burada yazılan farklı bir yol hikayesi....
Hikayeyi kim göndermiş bilmiyorum oda bizim gibi yolcudur herhalde... bende sizler için bu hikayeyi bir dergiden alıntı yaptım inşeallah beğenirsinz....

YOLDAN EN GÜZEL GEÇEN....
Bir gün bir kral, halkı için geniş bir yol yaptırmaya karar verir...
Ancak yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce, hatırlarda kalacak bir yarışma düzenleyeceğiniz de açıklar..
Her isteyen Bu yarışmaya katılabileceğinide ilan ettirerek; "YOLDAN EN GÜZEL GEÇECEK KİŞİYİ" belirleyeceğini söyler... Yarışma günü, insanlar akın akın yarışmaya katılırlar. Bazıları en güzel arabalarını, bazıları en güzel elbiselerini giyip yola çıkarlar.
Kadınlardan kimileri saçlarını en güzel biçimde yaptırmış, ki mi de en güzel yiyeceklerini hazırlamışlar...
Gençlerden bazıları spor kyafetler içinde koşmaya hazırlanmışlar...
Nihayet, bütün gün insanlar kralın yaptırdığı yoldan geçerler.
Fakat geçenlerin hepsi aynı şikayetle kralın yanına varıryorlarmış...
Şikayetleri yolun bir yerinde büyükçe duran taş yığını ve moloz yığınıymış. Bu yığınlar tüm geçenlere çok zorluk çektirmiş ve üstlerinin başlarının yırtılıp kirlenmesine neden olmuş...Bu moloz yığını olmasaymış yol daha kolay olacakmış...

Artık gün bitmek üzereyken Bir delikanlı bitiş çizgisine yorgun bir şekilde ulaşmış. Üstü başı toz toprak içindeymiş...
Bu yolcu Krala büyük bir saygıyla yönelerek elindeki altın dolu torbayı Krala uzatmış ve;
"Yolculuğum sırasında, yolu tıkayan, insanların yolculuk etmesini zorlaştıran bir taş ve moloz yığını gördüm... insanlar rahat etsinler, daha rahat geçsinler diye bu taş ve moloz yığınını kaldırmak için durdum..
Yolu temizlerken, taşların arasında bu altın dolu torbayı buldum.... Halktan kimsenin bu kadar çok altını olamayacağını düşünerek size geldim bu altınlar size ait efendim demiş ve teslim etmiş...
Fakat Kral gülümseyerek; " O altınlar sana ait delikanlı"demiş
Delikanlı; "hayır benim değil ben hiç o kadar altına sahip olmadım "demiş.
Bunun üzerine Kral ;" evet bu altınlar sana ait bu altınları sen kazandın çünkü yarışmanın galibi sensin YOLDAN EN GÜZEL GEÇEN KİŞİ SENSİN. çünkü,
YOLDAN EN GÜZEL GEÇEN KİŞİ; ARDINDAN GELENLER İÇİN YOLDAKİ  ENGELLERİ KALDIRAN KİŞİDİR....

selam ve dua ile...
Allaha emanet olun...
Moderatöre Bildir   Logged

"EY KARANLIK KARAR KARARABİLDİĞİN KADAR... ELBET BİRGÜN GÜNEŞİM DOĞACAK VE BİTECEK BU KARANLIKLAR...."
TÜM İMAM HATİPLİ KARDEŞLERİM UMUTLARINIZI YOK ETMEYİN
15 Ağustos 2007, 20:05:13
#*#...!M@MH@T!PL!M...#*#
Bayan Moderatör
*
Üye Grubu : O Bir Klas
Yas : Yok
Mesaj Sayisi : 5179
Konu Sayisi : 727
Üye No : 440
Rep Gücü : Rap 102
Kisisel Mesaj : S3WM3Y! ß!LM!ORS@N T@$1M@ O YÜR3Ğ!....

« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2007, 20:05:13 »

ALLAH'ım gerçekten emeğin ve iyiliğin sonu böyle güzel adam ne kadar alçakgönüllü ne güsel paylaşım için sağol
Moderatöre Bildir   Logged

S3WG!  BULM@K  !Ç!N  @R@Y1$@  Ç1KM@Y1N  @LD@N@  ß!L!RS!N!Z  ÇÜNKÜ  3N  DOĞRU  S3WG!  UMM@D1Ğ1N1Z @ND@   G!R3R  H@Y@T1N1Z@  V3  S!Z  D@H@  N3  OLDUĞUNU  @NL@M@D@N  TUT@R  3L!N!ZD3N....

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: