|
Üye Grubu : Klas Hastası
Yas : 18
Kayit Tarihi : 10 Temmuz 2007, 23:07:48
Mesaj Sayisi : 159
Konu Sayisi : 33
Üye No : 446
Rep Gücü : Rap 3
Kisisel Mesaj : Hayat birbiri ardına açılan kapılar misalisir....
|
 |
« : 15 Ağustos 2007, 17:19:51 » |
|
Ömrümüz yollarda geçer Mutluluğu da mutsuzluluğu da acı tatlı hatıralarımızı da yollarda taşır , yollarda sahiplenir, sonra yine yollarda kaybederiz... Burada yazılan farklı bir yol hikayesi.... Hikayeyi kim göndermiş bilmiyorum oda bizim gibi yolcudur herhalde... bende sizler için bu hikayeyi bir dergiden alıntı yaptım inşeallah beğenirsinz....
YOLDAN EN GÜZEL GEÇEN.... Bir gün bir kral, halkı için geniş bir yol yaptırmaya karar verir... Ancak yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce, hatırlarda kalacak bir yarışma düzenleyeceğiniz de açıklar.. Her isteyen Bu yarışmaya katılabileceğinide ilan ettirerek; "YOLDAN EN GÜZEL GEÇECEK KİŞİYİ" belirleyeceğini söyler... Yarışma günü, insanlar akın akın yarışmaya katılırlar. Bazıları en güzel arabalarını, bazıları en güzel elbiselerini giyip yola çıkarlar. Kadınlardan kimileri saçlarını en güzel biçimde yaptırmış, ki mi de en güzel yiyeceklerini hazırlamışlar... Gençlerden bazıları spor kyafetler içinde koşmaya hazırlanmışlar... Nihayet, bütün gün insanlar kralın yaptırdığı yoldan geçerler. Fakat geçenlerin hepsi aynı şikayetle kralın yanına varıryorlarmış... Şikayetleri yolun bir yerinde büyükçe duran taş yığını ve moloz yığınıymış. Bu yığınlar tüm geçenlere çok zorluk çektirmiş ve üstlerinin başlarının yırtılıp kirlenmesine neden olmuş...Bu moloz yığını olmasaymış yol daha kolay olacakmış...
Artık gün bitmek üzereyken Bir delikanlı bitiş çizgisine yorgun bir şekilde ulaşmış. Üstü başı toz toprak içindeymiş... Bu yolcu Krala büyük bir saygıyla yönelerek elindeki altın dolu torbayı Krala uzatmış ve; "Yolculuğum sırasında, yolu tıkayan, insanların yolculuk etmesini zorlaştıran bir taş ve moloz yığını gördüm... insanlar rahat etsinler, daha rahat geçsinler diye bu taş ve moloz yığınını kaldırmak için durdum.. Yolu temizlerken, taşların arasında bu altın dolu torbayı buldum.... Halktan kimsenin bu kadar çok altını olamayacağını düşünerek size geldim bu altınlar size ait efendim demiş ve teslim etmiş... Fakat Kral gülümseyerek; " O altınlar sana ait delikanlı"demiş Delikanlı; "hayır benim değil ben hiç o kadar altına sahip olmadım "demiş. Bunun üzerine Kral ;" evet bu altınlar sana ait bu altınları sen kazandın çünkü yarışmanın galibi sensin YOLDAN EN GÜZEL GEÇEN KİŞİ SENSİN. çünkü, YOLDAN EN GÜZEL GEÇEN KİŞİ; ARDINDAN GELENLER İÇİN YOLDAKİ ENGELLERİ KALDIRAN KİŞİDİR....
selam ve dua ile... Allaha emanet olun...
|